måndag 13 januari 2014

En tidig analys av valet 2014

Nu är det inte långt kvar till årets val, redan strax innan Jul såg vi valfjäsk komma i form av t ex regeringens genomdrivande av en ny rovdjurspolitik med stöd av Sverigedemokraterna. Man ökade vargjakten helt enkelt, själv underkänner jag den "rovdjurspolitiken".
Ett annat exempel på valfjäsk såg vi igår då det stod klart att Vänsterpartiets kongress försöker göra sig kvitt samarbetena med den vänsterextrema terroristorganisationen Revolutionära Fronten, detta genom att slänga ut medlemmar som är öppna med att de stödjer denna terrororganisation.
Men frågan är om Vänsterpartiet lyckas med detta, om de ska göra det så måste de först göra sig kvitt partistyrelsen helt och hållet och först därefter koncentrera sig på de andra.
Jag är förvånad över att Markus Allard jämförde Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven med Adolf Hitler, när han borde ha jämfört sig själv med den kommunistiske diktatorn och folkmördaren Josef Stalin istället.
Jag skulle förresten ha gjort denna valanalys nu på lördag i radioprogrammet Gjallarhornet, men eftersom jag har fått lite andra instruktioner av programledaren (Ahmed Rami från Radio Islam kommer nämligen att medverka tillsammans med mig i Gjallarhornet då) så får det bli nu istället.

Vad ska man då säga om årets val? Hur kommer det att gå för de 8 riksdagspartierna?
Och hur kommer det att gå för Svenskarnas parti?
Ja, för SvP:s del så är det nog ganska säkert att partiet kommer att skörda hyfsat stora framgångar i kommunvalen, hur det kommer att gå i landstingsvalen är däremot minst sagt osäkert.
Det kommer också att bli intressant att se hur det kommer att gå för Svenskarnas parti i riksdagsvalet, de satsar ju ganska mycket pengar inför det.
Och visst vore det en jätteskräll om SvP kom in i riksdagen, dock tror jag inte att de kommer att göra det i år.
Men all heder åt partiets kämpaglöd, den är det verkligen inget fel på.
Helt klart är däremot att Sverigedemokraterna kommer att bli Sveriges tredje största parti, det finns ingenting som talar för någonting annat.
Vad sedan toalettpapperstidningen Metro och annan "slaskmedia" som t ex Aftonbladet och Expressen påstår är en helt annan sak, svensk PK-media har ju sin politiska agenda fullständigt glasklar.
Och så heter det att Sverige har världens mest demokratiska och fria media (ha ha ha), vilket skämt.
Angående striden mellan Socialdemokraterna och Moderaterna om vilket av dessa båda partier som ska leda landet (alltså vilket som blir det s k "Statsministerpartiet") så tror jag att det blir Socialdemokraterna som tar hem det spelet, Stefan Löfven måste bli lite bättre på att föra fram sitt partis politik bara.
Och så måste han sluta upp med att vara så "träig", även om jag inte gillar varesig Fredrik Reinfeldt eller den politik som Moderaterna står för så kan man inte säga annat än att han har både karisma och utstrålning.
Demokratiinställningen däremot är det betydligt sämre ställt med, t ex accepterar han ju ingen kritik från partiets medlemmar utan slänger ut alla som kritiserar honom.
Och så gör ingen demokrat!

Lika solklart som att ingen demokrat gör så, lika solklart är det att både Kristdemokraterna och Centerpartiet åker ut ur riksdagen, varken Göran Hägglund eller Annie Lööf tycks ha lärt sig någonting alls.
Båda partierna är ju sedan över 1 år tillbaka hela tiden under 4 %:sspärren, även om Centerpartiet vid ett tillfälle "ryckte upp sig" från 3 % till 3,5 %.
Och Vänsterpartiet kommer troligen inte att åka ut ur riksdagen, trots alla skandaler och annat mindre bra som har drabbat partiet på sistone.
Det är nästan så man tror att partiet satsar på att bli ett nazistparti igen, Vänsterpartiet var ju faktiskt det från 1937 till 1941.

Vad beträffande Miljöpartiet så fattar jag inte hur folk kan rösta på ett parti som har en mer släpphänt invandringspolitik än vad Vänsterpartiet någonsin har haft, Miljöpartiet borde byta namn till Extremistpartiet istället.
För partiets miljöpolitik lyser verkligen med sin ultimata frånvaro, och när partiet för en gångs skull kommer med ett miljöförslag så är det alltid på tok alldeles för overklighetsförankrat.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Det är käpprätt åt helvete uppåt väggarna!
Men Folkpartiet då? Tja, deras misslyckande när det gäller deras troligen viktigaste fråga, nämligen skolpolitiken, är ju ingen höjdare precis.
Enligt Yougovs senaste opinionsundersökning har partiet gått ner till 5,7 % från tidigare 6,3 %.

Som ni säkert förstår (i alla fall ni som har läst rubriken till blogginlägget) så gör jag här en tidig valanalys av årets val, jag lär ha anledning att återkomma till det.

Och här har ni den opinionsundersökning jag nämnde förut: http://www.metro.se/nyheter/valet-i-host-blir-en-rysare/EVHnaj!EPaDqTAXMaU/ .

Relaterade länkar:

http://www.di.se/artiklar/2013/12/30/lofven-i-slaglage-infor-supervalaret/ ,

http://www.exponerat.info/yougov-januari-c-dubblar-nastan/ ,

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article18164611.ab ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/v-uteslot-politiker-som-inte-tagit-avstand-fran-vanstervald_8887474.svd ,

http://www.exponerat.info/vansterpartiet-utesluter-fler-unga-militanta-medlemmar/ .

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför länkar du till hatmedia? Och med hatmedia menar jag Metro, Aftonbladet, DI och SvD.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: För att det ska vara lite bredd i länkandet, jag länkar ju mycket till sanningsenlig media också som t ex Exponerat, Fria Tider och Realisten.

Anonym sa...

Ett tips då är att använda unvis.it-länkar. T.ex:
http://unvis.it/di.se/artiklar/2013/12/30/lofven-i-slaglage-infor-supervalaret/

Då slipper man göda hatmedia med besökare och reklamintäkter.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Oki doki, tack för tipset.