måndag 8 april 2013

Hade Margaret Thatcher en app?

Dagens stora nyhet nr 1 bör vara den om att Englands tidigare premiärminister Margaret Thatcher är död, jag skulle bli mycket förvånad om den inte vore det.
Enligt brittiska medier avled hon efter en stroke.
Man kan tycka vad man vill om henne och den politik som hon stod för, men Margaret Thatcher var en politiker som hade någonting som de flesta av Sveriges politiker saknar.
Vad var det då? Jo, karisma och utstrålning.
Jag skulle vilja se t ex Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ("mjukispotta" där), Moderaternas Fredrik Reinfeldt (våldsförespråkare där), Centerpartiets Annie Lööf (sönderflummad desperatör där), eller Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (menlösheten där) försöka få dessa saker, de skulle inte klara av det med kärnvapenhot ens!
Undrar hur det skulle låta varje gång som de skulle hälsa på sina föräldrar? Kanske någonting i stil med följande:

"Morsan och farsan, varför gav ni mig inte dessa båda saker för???? Men än är det inte försent, ni är inte döda än. Så kom igen nu!"

Nåja, försöka duger ju, om det sedan leder någon vart är en helt annan sak.
För en gång avsaknad av karisma, alltid avsaknad av karisma och lite till. Deras svenskfientlighet och försvarande av hat och grovt våld emot alla som de anser har fel åsikter är det däremot inget fel på.
Men man bygger inte ett land på att förinta dess befolkning medans man öser in folk som inte har någon rätt att vara här, om detta råder inget tvivel.
Angående Margaret Thatcher så stödde hon som konservativ dock flera liberala idéer, som att legalisera manlig homosexualitet och legalisera abort.
Undrar förresten om hon hade någon app eller Iphone, alltså den nya tidens mobiltelefoner? I så fall var hon, liksom alla andra som har någon sådan, kraftigt övervakad.
Anledningen till att jag tar upp detta är en artikel som idag står i Nya Wermlandstidningen (NWT), i den står det bl a följande:

"Varje dag laddas miljontals appar ner i svenskars mobiltelefoner, appar som ofta begär full tillgång till din position, och via så kallade ”platstjänster” hjälper dig att hitta närmsta fik eller väg till en bekant. Vi vill vara anonyma, vill inte ha övervakningskameror på offentliga platser. Men samtidigt levererar din mobil din position kontinuerligt till olika databaser runt om i världen.
 
– Det är ett hot mot integriteten och jag tror inte om att folk är medvetna att den här informationen lämnas ut, säger Mikael Ejner på Datainspektionen."
 
På ett annat ställe i artikeln säger Mikael Ejner detta:
 
"– Vi har ingen aning om vart denna information hamnar, hur länge den finns kvar och vad den kan användas till. Det kan bli mycket farligt om denna informationen hamnar i fel händer. Exempelvis skulle man kunna kartlägga en persons rörelsemönster eller söka upp regimmotståndare i diktaturer."
 
Just det där med diktaturer är lite extra intressant, sådant sker ju i Sverige.
För Sverige är ju på många sätt ingen demokrati längre, ta bara det här med att SvP:s Curt Linusson stoppades från att replikera under ett möte i Lidköpings kommunfullmäktige i samband med att han krävde svar från de styrande där angående bl a så kallade "flyktingar".
Men åter tillbaka till det här med övervakning.
GPS, Iphones, appar osv, på internet är man ju inte heller anonym även om många lever i den falska tron att man är det.
Nej, jag håller mig allt till en gammal vanlig hederlig mobiltelefon vars enda vettiga fuktioner är att ringa, samt att svara på samtal. Sms-fuktion finns det på den också.
Däremot finns det en massa meningslösa fuktioner på den som t ex spel, väckarklocka samt en massa annat strunt.
För teknologi är ju inte enbart av meningsfull sort som ni säkert vet, det finns mycket skit också.
 
Angående Margaret Thatchers bortgång:
 
 
 
 
 
 
 
 Angående det här med övervakning av mobiltelefoner: http://www.nwt.se/mera/teknik_prylar/article1287894.ece?service=refresh .
 

Inga kommentarer: