tisdag 9 mars 2021

Angående IS-terroristerna: Vad välkomnar Borås nästa gång? Seriemördare?

 I fredags landade två kvinnliga IS-terrorister på Arlanda med sina barn, detta efter att för 7 år sedan ha flyttat från Borås för att ansluta sig till den muslimska terrororganisationen Islamiska Staten (IS). Enligt kammaråklagaren Martina Winslow är de båda kvinnorna misstänkta för krigsförbrytelser.

Men från Peder Englund, avdelningschefen vid Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), låter det annorlunda. Han anser inte att det finns någon som helst anledning att tala om för de personer som får terroristerna till grannar att de får terrorister som grannar, han tycker inte heller att Boråsborna har någon anledning att vara oroliga rent allmänt för de kvinnliga terroristerna.

Inte heller Borås stad tycker att det finns något problem, man vägrar även att informera om tidpunkten för terroristernas ankomst till Borås. Istället har kommunen gått ut offentligt till allmänheten med att "IS-terroristernas ankomst inte utgör någon fara för dem".

Nu vet jag inte vilken verklighetsuppfattning som Englund och Borås stad och kommun har, eller vilken värld de lever i. Men själv har jag väldigt svårt att tro att typer som skjuter ihjäl, eller på andra sätt dödar folk till höger och vänster, inte utgör någon fara för folk:


Borås har i Västsverige blivit utsedd till "IS-terroristernas stad".

Och med handen på hjärtat: Vad eller vilka välkomnar Borås nästa gång? Seriemördare?

Relaterat: Borås har dörren vidöppen för återvändande IS-terrorister: "Ingen fara!"

Inga kommentarer: