torsdag 13 juni 2019

Youtube i ny hatkampanj emot yttrandefriheten och demokratin - går emot sin egen hatpolicy igen

I slutet av förra veckan slog den populära videosajten Youtube ännu ett slag emot yttrandefriheten, i ett blogginlägg på sajtens blogg skriver Youtube att man enligt nya regler stänger ner flera Youtubekanaler med politiskt inkorrekt innehåll .

Som exempel på videos som innehåller hat nämns sådana som förespråkar nationalsocialism, vit makt, och konspirationsteorier.
Visst, att Youtube har rätt att begå vilka åtgärder de vill för att "hålla rent" ifrån sådant som de inte anser är okej är väl inte så mycket att orda om. Men ska de göra sådant så ska de väl göra det i rätt ände.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Gör om, gör rätt, Youtube!
Varför är man så mån om att ta bort videos som förespråkar eller på andra sätt tar upp positiva saker med nationalsocialism, när man låter videos som helt öppet förespråkar kommunism eller negligerar denna ideologis förkastande av mänskliga rättigheter ligga kvar?
Varför tar man bort videos som innehåller vit makt, när man låter videos i vilka det propageras för mord på vita människor (t ex vita sydafrikaner, alltså boer) ligga kvar?
Och varför tar man bort videos som man anser innehåller konspirationsteorier, när Youtube själva är konspirationsteoretiker?
För påstår man att det finns konspirationsteoretiker så är man ju själv konspirationsteoretiker, detta eftersom man då själv tror på konspirationsteorier.

Youtubes detta senaste angrepp på yttrandefriheten och demokratin är lika allvarligt som det är hycklande, t ex låter man ju muslimska videos där det propageras för mord på homosexuella ligga kvar.
Innehåller inte sådana videos hat? Nej, tydligen inte.
Youtube själva bryr sig egentligen inte särskilt mycket om vad som finns på Youtube, t ex står det ju klart och tydligt i sajtens användaravtal att man inte får lägga upp någonting där som man inte har gjort själv.
Alltså skulle det knappt finnas några videos på Youtube om man verkligen till punkt och pricka gick efter sitt eget avtal. Däremot tjänar Youtube väldigt mycket på t ex videos som innehåller vit makt-musik, musiken drar ju mängder med besökare.
Nej, det handlar bara om att krafter, nämligen "antirasistiska" och politiskt korrekta sådana (alltså sådana som vill störta demokratin), har uppmärksammat allt "hat" på Youtube och utövat påtryckningar mot sajten. Youtube själva skiter fullständigt i vad som läggs upp på sajten, i alla fall så länge det inte uppmärksammas i media, av "antirasistiska" grupper, osv.
Men eftersom det nu har blivit uppmärksammat så måste Youtube agera, även om dess agerande är ett spel för galleriet och en "läpparnas bekännelse".
Det hela är alltså bara ett enda stort hyckleri, Youtube är helt enkelt inte ärliga i sina ageranden.

Men visst finns det människor som tycker att denna hatkampanj från Youtubes sida är bra och riktig.
I ett öppet brev till sajten hyllar Robert Singer, ordförande för den sionistiska organisationen World Jewish Congress , Youtubes censur och tycker att den är rätt och riktig.
Men det finns också motreaktioner. Som en klar och tydlig protest mot sajtens agerande har sidan AltCensored.com uppkommit på vilken videos som blivit borttagna från Youtube på grund av Youtubes hycklande hat emot demokratin läggs upp.
Censurtaktiken har alltså egentligen inte åstadkommit någonting annat än att videos som blivit borttagna från Youtube nu sprids snabbare än vinden, Youtube har alltså gjort de som vill ha bort dessa videos en tjänst som är lika mycket värdefull som en söndertrampad kackerlacka!

För de som inte redan har fattat det är min egen ståndpunkt solklar: Det som Youtube nu håller på med är totalt förkastligt ur demokratisynpunkt och dessutom diktaturfrämjande.
Men samtidigt är detta bara ytterligare ett bevis på att vi lever i en värld där vita människor utmålas som Djävulen själv och är roten till allt ont på hela jorden.
Slutligen ställer jag mig också följande fråga: Har Youtube någonsin hört talas om vad som kännetecknar ett mynt? Ett mynt har ju nämligen, vilket ju minst sagt tillhör allmänbildningen att veta (i alla fall om man har synen i behåll och inte är totalt blind), två sidor.
Det finns ju alltid två sidor av ett mynt, i alla fall enligt de allra flesta av oss.
För vem har någonsin hört talas om ett ensidigt mynt? Det existerar ju inte.

Länge leve Youtube!

Relaterat:

AltCensored.com

ADL bakom Youtubes nya censur

Inga kommentarer: