fredag 31 maj 2019

EU-valet 2019: Nationalismen segrade i årets EU-val och därmed också demokratin

Söndagen den 26:e maj i år, alltså i söndags, var det EU-val i de europeiska länder som ingår i EU, folk i vartenda EU-land i hela Europa utnyttjade sin demokratiska rättighet att rösta i det och allt var frid och frid.


Fast var det frid och fröjd? Nej, faktiskt inte. Visst, det brukar ju heta att EU står för demokrati, men detta märktes knappast denna gång. 
Istället hetsade många från det politiskt korrekta etablissemanget hatiskt och människofientligt emot vad man kallade för "högerextrema", EU-hatare, och annat liknande. 
En del av PK-etablissemangets företrädare gick även så långt att de kallade människor som bryr sig om sina länder för dumma i huvudet, ta bara Jean-Claude Juncker t ex.
Även hemma i Sverige propagerades det flitigt emot människor som hade fräckheten att rösta på vilket parti de ville.


Ta t ex diktatorn Stefan Löfven , demokratihataren Annie Lööf, och deras gelikars evinnerliga tjat om att "vi ska stoppa högerextremismen". För det var likadant här, man ville hindra människor från att rösta på vad de ville.
Kanske var det därför som Sverigedemokraterna blev Sveriges tredje största parti i detta EU-val (SD är visserligen inget nationalistiskt parti längre, men ändå), och om Socialdemokraterna, Centerpartiet, och vissa andra riksdagspartier inte hade lagt all energi på hatpropaganda och istället försökt föra fram sin egen politik så hade det kanske gått mycket bättre för dem. För trots att Socialdemokraterna knep förstaplatsen i smutskastning så hade de faktiskt lite konkurrens om den, även om vissa av de andra partierna inte ens kom i närheten av dem i det fallet.
De enda partier i Sveriges riksdag som inte körde med grova påhopp mot sina motståndare var faktiskt Sverigedemokraterna och Moderaterna.

De största framgångarna för Europas alla nationalister skedde dock på den europeiska kontinenten, och i de allra flesta av EU:s länder skördade nationalistiska och invandringskritiska partier stora framgångar. Några enkla exempel har vi i bl a Frankrike där Marine Le Pens parti krossade allt motstånd och blev landets största parti.
Även i Ungern, Italien, Polen, och en massa andra EU-länder gick nationalismen starkt framåt, inte minst i Ungern då där Viktor Orbans parti Fidesz fick hela 53 %
Och så har vi Lega Nord i Italien då med sina 33 % som därmed blev Italiens största parti.
Men även i andra EU-länder skördade nationalismen och invandringskritiken stora framgångar, t ex i Nederländerna och Finland.
Som en udda "joker" (eller hur man nu ska säga) så har vi Nigel Farages parti Brexitpartiet i Storbritannien som blev landets utan konkurrens allra största parti, och detta trots att landet för några år sedan röstade för ett utträde ur EU och senare i år till slut kommer att gå ur EU.

Men varför var/är detta EU-val så viktigt? Jo, därför att visa PK-etablissemanget med alla sina vidriga hantlangare att folkets vilja är viktig och att den ska respekteras.
Det som är det lustiga i sammanhanget är också vilka som verkligen är demokratiska när det gäller val av olika slag, det är ju väldigt lätt att tro att det är de "goda" krafterna som är det.
Fast det är det aldrig, istället är det alltid de "onda" krafterna som är demokratiska, alltså vi som är nationella av olika slag
Men är vi nationella onda människor? Är vi dåliga människor? 
Är vi farliga människor?
Nej, naturligtvis inte. Däremot är vi sanna demokrater, vi är ju för människors mänskliga rättighet att rösta på vilket eller vilka partier de vill.
Men det är inte de "goda" krafterna som representeras av olika sorters politiska korrekta som är samhällsomstörtare av olika slag som t ex "antirasister", feminister, och andra liknande typer.
Feminister och "antirasister" ja, de vet ju inte ens vad ordet demokrati betyder, detta trots att de ständigt tjatar om att värna om den.
Men när de upptäcker något som inte faller dem i smaken, ja, då ska demokratin bort.
Ta bara t ex "feministen" Soraya Post som så klart och tydligt sent i söndags kväll totalt förkastade demokratin. 

Min egen ståndpunkt då? Tja, själv tycker jag att den redan har kommit fram väldigt tydligt tidigare i detta blogginlägg, men till er som har lyckats missa det så får jag väl ta den en gång till då:
Jag är för att människor ska få rösta på vilket parti eller vilka partier de vill, jag tycker det är en mänsklig rättighet att man ska få göra det.
Men den rättigheten vill det politiskt korrekta etablissemanget med alla sina vidriga hantlangare ta ifrån oss. Därför var/är detta EU-val så viktigt.

Vart står ni själva i denna fråga förresten? Ska folk få rösta på vilket parti eller vilka partier de vill?
Är ni för eller emot? 
Om ni är emot: Varför? Om ni är för: Varför?
Lämna gärna ert svar i kommentarsfältet här nedanför.
Simma lugnt!

Inga kommentarer: