onsdag 10 april 2019

Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv dömda för grundlagsbrott - domen är jävig och hela rättegången borde göras om

Förra torsdagen, alltså den 4:e april, skedde en rättsskandal av rejält slag i Sverige. Då dömdes nämligen personerna bakom den nedlagda podden Ingrid & Conrad, alltså Ingrid Carlqvist och Daniel "Conrad" Frändelöv, för grundlagsbrott :


Domen är tydligt och klart politisk, det verkliga skälet till att Carlqvist och Frändelöv har dömts är inte att deras podd saknade ansvarig utgivare utan att man ville stoppa podden. Domen gör också klart att alla inte är lika inför lagen, t ex driver Helsingsborgs tingsrätt själva en podd vid namn Domstolspodden, men trots att denna podd mängder med gånger har sänt livesändningar utan ansvarig utgivare har det inte fått några rättsliga påföljder för personerna bakom den.
Alltså är Helsingborgs tingsrätt, i vilken Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv dömdes, jävig och därför borde hela rättegången göras om och ha med lagmän osv som inte är jäviga.
Jäv är ju förbjudet i en domstol, i alla fall enligt svensk lag. Alltså bryter Helsingborgs tingsrätt mot lagen i det här fallet, men också på ett annat sätt, nämligen följande:
Domen är, som jag tidigare skrivit i denna bloggartikel, också politisk.

Visst, eftersom marginalerna mellan att Carlqvist och Frändelöv skulle dömas och att de skulle frias är små så är jag inte förvånad över att de blivit dömda.
Och visst, det är ett brott om man kör live utan att ha en ansvarig utgivare.
Frågan är bara hur långt domstolsväsendet är beredda att gå? 
Ska alla som kör live via internet, oavsett om man kör podd eller inte, dras inför domstol? I så fall lär domstolsväsendet inte ha någonting annat att göra, ta bara alla Youtubeanvändare som kör live via Youtube och som inte driver podd. Ska de också dömas?
Eller är det bara för att Ingrid & Conrad som politiskt inkorrekt podd blev så stor och populär som rättsväsendet fick upp ögonen för den?
Om det nu är det sistnämnda, varför anmälde då inte Juridikfronten före detta Radio Länsman (som ett tag hette Radio Realism, och numera har bytt namn till Verklighetschecken) för grundlagsbrott?
Den podden har inte haft, och har fortfarande inte, ansvarig utgivare. Dessutom är den mer känd än Ingrid & Conrad var.
Så varför anmälde inte Juridikfronten den också? Varför drogs inte Radio Realism inför rätta liksom Ingrid & Conrad?
Ja, domen emot Ingrid & Conrad är på många sätt väldigt motsägelsefull, t ex lades ju podden ner för över ett år sedan och finns därför inte längre. Hade man varit så måna om att få Ingrid & Conrad inför rätta så hade man naturligtvis dragit igång rättegången mot dem medans podden ännu fanns.
Eller fanns det inga resurser till det?

Nej, rättegången mot Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv var, och är, bara en enda stor fars. Men så ser ju det svenska domstolsväsendet på många sätt ut rent allmänt.
Ta bara alla icke-vita våldtäktsmän som går fria t ex, i sådana fall är inte alla lika inför lagen heller!

Relaterat:
Analys: Skandal, skandal - en domarskandal!

Tingsrätten som dömde Ingrid och Conrad har begått exakt samma brott

2 kommentarer:

Anonym sa...

Daniel Frändelöv har inget i den nationella rörelsen att göra. En vidrig liten figur som privat umgås och försvarar en transsexuell filur som spelar in äckelfilmer.
Detta måste du Karpstryparn ta upp i din blogg och podd. Vi kan inte ha sånt folk i den nationella rörelsen.

/Tyko

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Nej, han har inget i den nationella rörelsen att göra, det stämmer. Jag och min nya programledarkollega Timo tog upp Daniel Frändelöv i avsnitt 76 av Podcast Nationella som släpptes i måndags. I det pratar vi även om det första Svenskarnas Hus, åtalet mot Dan Park, och Italiens guldreserv:
https://www.youtube.com/watch?v=ZWpe90tRxQY