onsdag 20 juni 2018

Angående debatten mellan S:s Magnus Manhammar och SD:s Magnus Persson: Är åsiktsregistrering ett a-kasseberättigat jobb?

Efter en riksdagsdebatt som ägde rum den 8:e mars i år anmäls först nu den sverigedemokratiske politikern Magnus Persson av den socialdemokratiske Expo-veteranen Magnus Manhammar för förtal. Debatten handlade om arbetsmarknad och arbetsmiljö, men kom även att handla om den vänsterextrema hattidningen Expo och dess tillhörande hatsajt med samma namn.
Magnus Manhammar ser ni här nedanför till vänster, och Magnus Persson här nedanför till höger:


Under debatten sade Persson bl a att Manhammars enda arbetslivserfarenhet i princip hade varit att åka runt och åsiktsregistrera folk åt stiftelsen Expo, ett uttalande som ju faktiskt har med arbete att göra.
Hur mycket man får betalt för åsiktsregistrering åt Expo ska vi dock låta vara osagt, åsiktsregistrering är ju förbjudet i Sverige och ändå har och fortsätter Expo att ägna sig åt det. De personer som jobbar på Expo är som vanligt brottslingar, inte bara i sådana fall utan i andra också.
Men eftersom det i viss mån är ett jobb att åsiktsregistrera folk så får man oftast betalt för det, i alla fall om man jobbar med det.

Det som är mest intressant i det här fallet är dock varför Magnus Manhammar väntade så pass länge innan han anmälde Magnus Persson, det är ju faktiskt frågan om över 2 månader efter Perssons uttalande som han blev anmäld.
Om nu uttalandet var så brottsligt, varför väntade då Manhammar så länge? Varför anmälde han inte dagen efter?
Eller kan det möjligen vara så att det finns någon sanning i Magnus Perssons uttalande om Magnus Manhammar? Debatten handlade ju som sagt om arbetsmarknad och arbetsmiljö.

Är förresten åsiktsregistrering ett a-kasseberättigat jobb trots att det är olagligt med åsiktsregistrering i Sverige?
Frågan är ju faktiskt om inte det är den mest intressanta frågan av alla, det var ju som sagt arbetsmarknad och arbetsmiljö som debatten handlade om. Därmed hade alltså uttalandet från Persson i den debatten att göra, detta oavsett vad Manhammar tyckte om det.
Hade jag varit Manhammar så hade jag förresten inte ställt upp i den debatten. Men jag är ju inte Manhammar.
Han får skylla sig själv när han inte tål sakliga argument. Dessutom var det felaktigt av Manhammar att anmäla, istället borde han ha tagit upp Perssons uttalande med talmannen.
För så gör man i Sveriges riksdag.
Men antingen kände inte Magnus Manhammar till detta, eller också klarade han inte av det (alternativt inte visste hur han skulle göra för att ta upp det med talmannen).

Relaterat: Manhammar (S) polisanmäler SD-politiker för förtal

Inga kommentarer: