fredag 6 juli 2018

Almedalsveckan 2018: Antidemokrater som Stefan Löfven och Annie Lööf vill stoppa NMR - påstår sig värna om demokratin samtidigt som de är emot den

Ett av Almedalsveckans budskap är att det är en demokratisk plats där alla är välkomna att föra fram sina politiska budskap oavsett om man representerar ett parti eller en organisation, så har det alltid varit ända sedan politikerveckan i Almedalen på Gotland startade och så fortsätter det förhoppningsvis att vara.
Ja, jag säger förhoppningsvis eftersom det finns antidemokrater från politiskt korrekta partier (och även politiskt korrekta organisationer) som vill förinta demokratin på Almedalsveckan, dessa antidemokrater påstår sig värna om demokratin men vill inte att människor som inte tycker som dem ska få finnas, inte bara under Almedalsveckan och också rent allmänt.
Vad är man om man resonerar så? Jo, antidemokrat och även diktator.
Två av många exempel på partirepresentanter som propagerar för förintade av demokratins stöttepelare och därmed emot demokratin i sig är Centerpartiets partiledare Annie Lööf och "statsminister" Stefan Löfven:



Annie Lööf var lika tydlig som Stefan Löfven i sitt tal emot demokratin på årets Almedalsvecka som Stefan Löfven var i sitt fast på lite andra sätt, i övrigt var det knappt någon skillnad alls.
Både Lööf och Löfven propagerade väldigt tydligt mot Nordiska Motståndsrörelsens närvaro på Almedalsveckan, inte bara emot SD alltså.
Men budskapet var ändå detsamma, även om man gick mot tydligare angrepp emot NMR:s demokratiska rättigheter än man gjorde mot SD.
Man påstod bl a att man var "förbannad, arg och ursinnig" (bl av på grund av att NMR skulle ha attackerat judiska församlingshemmet i Göteborg, för vilket tre arabiska invandrare tidigare i veckan dömdes för vilket betyder att NMR var oskyldiga till attacken), att man inte tar politisk ställning utan är för trygghet, att man inte tänker låta sig skrämmas till tystnad, att NMR inte har i Almedalen att göra, att odemokratiska krafter inte ska få använda de demokratiska krafterna för att förgöra demokratin, samt en massa andra motsägelsefulla uttalanden

Ja, ni läste rätt, jag skriver ordet motsägelsefulla eftersom både Annie Lööfs och Stefan Löfvens försvaranden av demokratin är just det.
Jag kan inte ta upp alla motsägelsefulla uttalanden som båda två gjorde under sina tal, i så fall skulle detta blogginlägg bli så långt att ni som läser det skulle tröttna innan ni hade läst 30 % av det ens.
Därför har jag valt ut några stycken av dem.

1. Man får vara hur förbannad, arg och ursinnig man vill, för även om man hatar demokratin så måste man ändå respektera och acceptera vad som innefattas av den.
Gör Annie Lööf det? Gör Stefan Löfven det? Svar nej, istället vill båda två ha diktatur.

2. Man ska inte stå och säga att man inte tar politisk ställning när det är så tydligt att man gör det, man ska heller inte säga att man står för trygghet när man inte gör det.
Står Annie Lööf för trygghet? Står Stefan Löfven för trygghet? Svar nej. Tar båda två politisk ställning mot NMR, SD, och andra politiska företrädare som de inte gillar och som de därför tycker inte ska få finnas både i Almedalen och alla andra ställen? Svar ja.

3. Man ska inte stå och säga att man vägrar låta sig skrämmas till tystnad när man på alla sätt vill tysta andra på grund av deras politiska budskap och åsikter, för då är man inte demokrat oavsett hur mycket man ständigt gastar och skriker om att man värnar om demokratin.
Vill Annie Lööf tysta människor som är emot henne? Vill Stefan Löfven detsamma? Svar ja.

4. Man ska inte propagera emot att Nordiska Motståndsrörelsen får vara på Almedalsveckan när ens eget parti fortfarande gör skillnad på människor och människor, inte bara utifrån deras etnicitet utan också utifrån deras politiska åsikter.
Både Annie Lööf och Stefan Löfven bevisar ju varenda dag att de anser att icke-vita invandrare och "flyktingar" är mer värda än svenskar och vita invandrare (ta bara det här med att båda är för att det ska mer "flyktingar" i arbete än svenskar), och att människor som håller på SD, AfS och NMR inte är någonting värda medans människor som håller på partier i det borgeliga blocket och vänsterblocket har människovärde till 500 %.

5. Man ska inte stå och säga att man anser att odemokratiska krafter inte ska få använda de demokratiska krafterna för att förgöra demokratin, när man själv gör allt man kan för att förgöra demokratin i demokratins namn.
Vill Annie Lööf förgöra demokratin? Vill Stefan Lööf förgöra demokratin? Svar ja. Deras uttalanden, ageranden och annat talar ständigt sitt tydliga språk, inte bara under Almedalsveckan under också överallt i det politiska livet dag ut och dag in varenda dag under alla år.

Slutsats: Man ska inte stå och säga att man är emot den och den på grund av det och det när man utifrån det borde börja med sig själv först och främst. Med andra ord så tänker aldrig Annie Lööf, Stefan Löfven och andra liknande politiska företrädare (både journalister, politiker, m.m) på att det om de finge som de ville skulle resultera i att de själva inte skulle kunna göra eller säga det och det samt att de också inte skulle få vara där de ville.
Uttryck som "kasta inte sten i glashus" eller "sopa rent framför egen dörr innan man anklagar andra" gäller alltså fortfarande!

Relaterat:

NMR försökte störa Lööfs tal

LIVE: Motståndsrörelsens invasion av Almedalen fortsätter

Löfven: "Det har kokat i mig, de har inte här att göra!"

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand: "Sjuklövern beter sig som barnrumpor"

Inga kommentarer: