fredag 3 november 2017

Regeringen och Moderaterna kritiserar SD:are för Syrienresa - när Stefan Löfven reste till Saudiarabien var det mest tyst

Härom dagen reste två av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter till Syrien, kritiken mot dem kom omedelbart ifrån både regeringen och Moderaterna i form av att det var olämpligt att resa dit på grund av det bl a kunde legitimera landets hänsynslösa regim.
Men det finns också en annan aspekt i det hela, nämligen följande: Få vill väl besöka ett land som mest ligger i ruiner:


Skämt åsido, både Markus Wiechel och Martin Kinnunen har fått motta mycket kritik för resan, och visst, man kan naturligtvis tycka att det är olämpligt av dem att resa till Syrien under rådande omständigheter.
Däremot, när "statsminister" Stefan Löfven, som ju är en av världens sämsta politiker någonsin, reste till Saudiarabien var det väldigt tyst. Någon kritik mot att han reste till en av världens värsta diktaturer fanns inte, och om den fanns så var den i alla fall sällsynt.
Det hela är snarare frågan om att det är just två sverigedemokrater som har rest till Syrien, hade det varit någon representant för något annat riksdagsparti som hade åkt dit (t ex Stefan Löfven) så hade det inte blivit lika livat.

Men Stefan Löfven själv då? Jo, han fattar som vanligt ingenting:Relaterat:
SD:s Markus Wiechel: "Vi har varit tydliga med att vi inte vill träffa politiker från den syriska regimen"

Inga kommentarer: