måndag 16 oktober 2017

Håkan Juholt inser sanningen om Sverige till skillnad från Stefan Löfven - anser att Sveriges demokrati håller på att förintas

Det finns ett välkänt uttryck som heter "När Fan blir gammal blir han religiös", vilket betyder ungefär att "Sent ska syndarn vakna".
En annan benämning skulle kunna vara att "Bättre att inse fakta sent än att aldrig göra det". Den stämmer i så fall in på en av Socialdemokraternas förra partiledare, nämligen Håkan Juholt, som under sin tid som det gjorde sig känd för att bl a ha anklagat Moderaterna för att med hjälp av stöd av Sverigedemokraterna ha drivit igenom en viss riksdagsmotion något eller några år innan år 2010.
Problemet med Juholts påstående var bara det att SD inte satt i riksdagen då, och alltså inte hade någon möjlighet att påverka någonting som hade med riksdagen att göra.
Snacka om räknefel alltså, även om Juholt inte slår Stefan Löfven när det gäller sådant.
Däremot slår han Löfven när det gäller den s k "demokratin" i Sverige, i en intervju från idag säger Juholt nämligen att han är 100 % säker på att demokratin i Sverige håller på att avvecklas .


Till skillnad från sin partikamrat Löfven ser han alltså hur illa det verkligen står till med Sverige. Håkan Juholt har flera bevis och exempel på detta, men det som jag tycker säger mest från honom om det är faktiskt följande:

– Jag tror inte att hotet är en diktatur med rullande stridsvagnar på Sergels torg, utan ett expertstyre där vi inte låter landet styras av medborgarnas värderingar.

Och visst har Håkan Juholt rätt, vi ser det förresten redan sedan många år tillbaka i form av ett politiskt korrekt etablissemang som försöker tvinga medborgarna att tycka och tänka på sätt som påstås vara förenat med demokratiska värderingar.
Alltså resónerar etablissemanget på ett diktatoriskt sätt, två av demokratins stöttepelare är ju åsiktsfrihet och yttrandefrihet.
Men det struntar etablissemanget i form av politiskt korrekta makthavare (t ex journalister) i, deras syn på demokrati är nämligen följande:

"Du får tycka och tänka precis vad och hur du vill, så länge du tycker och tänker som oss."

I annat fall blir man utfryst och uthängd som både det ena och det andra, det gäller förresten inte bara vanliga människor utan även de få politiker och journalister som faktiskt vågar "gå mot strömmen" och ser fakta.
För fakta är farligt nu för tiden, i alla fall om det är "fel" fakta.
Men vem eller vilka anser sig ha rätt att bestämma vad som är "rätt" och/eller "fel" fakta? Ett av svaren på just den frågan hittar vi hos själva EU, t ex PK-handbok för journalister .
Mängder med andra exempel på att EU är en ren diktaturstat finns också.
Man kan därför undra varför många makthavare vill att vi ska fortsätta vara med i EU. Är de själva en form av diktatorer tro?
Har de t ex ett diktatoriskt syn- och tankesätt?
Ja, naturligtvis har de det.

Det är inte så konstigt att Håkan Juholt inte vill flytta tillbaka till Sverige. Och ändå ska man komma ihåg att han själv också är en del av det politiskt korrekta etablissemanget.
Men om polletten kan trilla ner hos honom så...Nej, just det, det var ju "demokrati vi hade, ja.

Relaterat:

Håkan Juholt: "Vi håller på att avveckla demokratin"
Inga kommentarer: