tisdag 12 september 2017

Efter avhoppet som partiledare: Anna Kinberg Batra lämnar politiken helt och hållet

Att Anna Kinberg Batra har avgått som partiledare för Moderaterna är inte så konstigt, hon har ju i år haft väldigt lite förtroende och även visat sig ganska velig. Hon har haft lite svårt att bestämma sig vilken eller vilka vägar som partiet ska gå eller ta.
Men det är en sak att ha blivit sådan, någonting helt annat att bestämma sig för att lämna politiken helt och hållet.
För det är det som hon har gjort idag, t ex lämnat riksdagen .


Själv säger hon sig inte var särskilt ledsen över detta, istället tycker hon att det känns helt okej efter omständigheterna.
Naturligtvis är det starkt gjort av henne att känna så, hon har ju gett allt som partiledare och verkligen lagt ner både sin kropp och själ i yrket.
Men idag tog det alltså definitivt slut för henne som politiker rent allmänt.

Men varför har Anna Kinberg Batra valt att helt lämna politiken? Själv tror jag hon känner att hon har blivit en belastning för Moderaterna rent allmänt, det är ju bara c:a ett knappt år kvar tills valet.
Därför gör hon rätt som avgår som partiledare, den saken är klar. Förmodligen vill hon inte riskera att skada sitt parti ytterligare, skadan är ju redan skedd.
Jag tror dock inte att hon skadar partiet genom att sitta kvar i riksdagen, men känner hon att det är dags att avgå även där så ska hon ju naturligtvis göra det.
Säkert finns det fler skäl än så till att hon väljer att lämna politiken helt och hållet, men det är i så fall skäl som ingen annan än hon och hennes närmaste känner till.
Det är helt enkelt en annan historia det.

Relaterat:

Anna Kinberg Batra lämnar politiken

Vem blir partiledare för Moderaterna efter Anna Kinberg Batra?


Inga kommentarer: