söndag 23 oktober 2016

Stefan Löfven om varför han besöker Saudiarabien: "Jag gillar demokrati"

Det finns ett uttryck som lyder "Ju större de är, ju tyngre de falla".
Med anledning av Stefan Löfvens besök i Saudiarabien i helgen fattas dock ordet "idioter", i det här fallet blir det alltså "Ju större idioter, desto tyngre de falla".
Visst, mycket idiotiskt har han både sagt och gjort sedan han blev partiledare för Socialdemokraterna (hade de svårt att hitta en större idiot än han förresten? Var det därför han blev partiledare för dem) och även sedan han blev statsminister (ta bara det här t ex).
Men att resa till en av världens värsta diktaturer, alltså Saudiarabien, med motiveringen "Jag värnar om mänskliga rättigheter" tar ju lätt ett av priserna i den enorma och ändlösa raden av ständiga idiotier gällande honom.

Om han nu, mot all förmodan, verkligen menar allvar med att värna om sådant, varför åker han då till just Saudiarabien? Varför åkte han inte till någon annan diktatur?
Eller varför skippade han inte resan dit med motiveringen "Jag åker inte till någon diktatur, jag värnar om demokrati och mänskliga rättigheter"?
Ja, det är ju precis som vanligt, han är även denna gång djupt okunnig och vet inte heller denna gång vad han pratar om.
Men det klart, han har ju tidigare i en riksdagsdebatt sagt att Saudiarabien är en demokrati (någonting som han fick ta tillbaka väldigt snabbt), så va faan. "No big deal" eller "So what?", tycker han säkert.
För i hans ögon gör han nämligen aldrig fel, detta trots att han alltid blir överbevisad.
Och vad gör han då? Jo, "lipar som en barnunge".
Inget nytt under solen angående honom alltså!


Inga kommentarer: