söndag 11 september 2016

Jan Björklund vill bjuda in SD - Stefan Löfven fortsätter att förneka fakta om sitt parti

Oavsett vad man tycker om Sverigedemokraterna som parti så är det självklart att partiet ska bjudas in till politiska samtal, partiet är ju ett riksdagsparti och samma saker som gäller för de andra partierna ska också naturligtvis gälla för SD.
Detta tycker i alla fall Liberalernas partiledare Jan Björklund, som tycker att Stefan Löfven ska bjuda in Sverigedemokraterna.

Men vad gör Stefan Löfven som "svar" på det? Jo, han fortsätter att älta samma löjliga tjat om att SD är ett parti med nazistiska rötter, att det inte är ett parti som alla andra och att SD stängs utanför för att de är det parti de är.

Mycket märkligt resonemang från Löfven det, särskilt med tanke på att han själv företräder ett parti med nazistiska rötter, som grundade Rasbiologiska Institutet i Uppsala 1922 och drev det fram till att det lades ner i slutet av 60-talet, som såg till att människor med "icke önskvärda anlag" tvångssteriliserades ända fram till 1979 osv. Ja, listan kan göras väldigt lång när det gäller Socialdemokraternas nazistiska förflutna.
Om man ska gå efter hans eget resonemang så skulle Socialdemokraterna inte få finnas, vilket också skulle innebära att han själv inte skulle få finnas. Visst, Stefan Löfven är ju inte känd för att tänka logiskt (inte är han känd för att resonera sakligt heller), men ändå.
Så tänk till lite grann (inte så lite heller), Stefan Löfven, innan du nästa gång tänker anklaga ett annat parti för att ha samma rötter som ditt eget parti självt har.
Ditt eget parti har ju förresten ännu värre rötter än vad SD har, för till skillnad från vad du tycks tro så var det inte SD som drev Rasbiologiska Institutet utan det var ditt eget parti som gjorde det. Inte ens du kan förneka detta, även om du ju försöker.
SD bildades ju 1988. Och när bildades Socialdemokraterna?
Med andra ord: Döm inte Sverigedemokraterna när du själv representerar ett parti som har varit nazistiskt ända sedan 1920 (själva motionen till Rasbiologiska Institutet skrevs nämligen 1920, information om detta institut har ni t ex här ).
För du har väl en hjärna, va? Och i så fall: Hur sällan använder du den?

Men visst sjutton, jag glömde ju bort en sak, nämligen följande: Stefan Löfven har ju ingen hjärna, och om han nu skulle ha en så är det i alla fall väldigt sällsynt att han använder den.
Tankeverksamhet och saklighet är helt enkelt inte hans starka sida.Är Stefan Löfven själv nazist förresten? Hans morfar var ju det.
Jag använder mig alltså bara av samma retorik som Stefan Löfven själv gör.


Inga kommentarer: