måndag 15 augusti 2016

Angående Turkiets nya sexlag: Vet inte Mehmet Simsek vad hans land har röstat igenom?

Idag har Turkiet från många håll fått hård kritik på grund av att landet ska införa en lag som säger att man får ha sex med tolvåringar . Fördömmandena mot denna lag har inte låtit vänta på sig, Sveriges utrikesminister Margot Wallström är en av de som har reagerat väldigt starkt på den.
Som svar på hennes reaktion påstår Turkiet, i form av t ex landets vice premiärminister Mehmet Simsek , att Wallström snackar skit och att hon sprider lögner om detta.
Eller för att tala klarspråk: Man påstår på ren svenska (eller rättare sagt turkiska) att hon inte vet vad hon pratar om, i annat fall skulle ju inte Simsek påstå följande om henne:

"Det finns ingen sådan dum sak i Turkiet. Vänligen ta reda på fakta".

Visst, jag gillar inte Margot Wallström jag heller, detta på grund av bl a hennes fördömmanden av folkomröstningar och annat som är utmärkande för demokratiska länder, men att Turkiets vice premiärminister anklagar henne för att inte veta vad hon pratar om i det här fallet är ju bara löjligt.
Eller vet han inte vad hans land har röstat igenom för någonting?
Och detta land vill gå med i EU också, visst, EU är ju en cirkus ändå men det blir ju ännu värre om Turkiet skulle gå med.
Till att börja med ligger ju inte Turkiet i Europa ens!
Är det inte dags att EU byter namn till Cirkus Europa (jag vet inte vad det heter på tyska, så därför skriver jag det på svenska) istället, alltså förkortat CE? Och detta EU vill Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt och andra politiskt korrekta makthavare vara kvar i.
Fast å andra sidan, varken Löfven, Reinfeldt eller andra politiskt korrekta makthavare är ju "hundra i huvudet" på en enda punkt ju.
Och de få som en aning någorlunda är det, ja, de blir nedtystade de, detta på grund av att de ger resten "a bad name".
Att vara "hundra i huvudet" passar sig ju som bekant inte om man är politiskt korrekt.

Inga kommentarer: