måndag 7 mars 2016

Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson säger nej till alla människors lika värde

I onsdags satte Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson stopp för Sverigedemokraterna att annonsera i tidningen, detta trots att tidningen är i ekonomisk kris och är i starkt behov av annonser.
Orsaken till att SD stoppas är att Svensson anser att partiet inte står för alla människors lika värde.
Men om det nu är så, varför gjorde man det inte tidigare? Eller är det så att Gunnar Svensson inte gillar att det går bra för SD?
Själv tror jag att orsaken är den sistnämnda, i annat fall hade han sagt nej mycket tidigare.

Gunnar Svenssons motivering till stoppet är alltså att han anser att Sverigedemokraterna inte står för alla människors lika värde.
Men han kanske borde ta och "sopa rent framför egen dörr" först innan han anklagar ett demokratiskt valt riksdagsparti för att stå för precis samma saker som han själv gör.
Så här säger han om Sverigedemokraterna:

"Det handlar inte om att Sydöstran har S-märkt ledarsida. På nyhetsplats är tidningen oberoende, men baseras på en stabil värdegrund. Den värdegrunden innebär att vi står upp för alla människors lika värde, för tolerans och mångfald. Värderingarna går helt på tvärs med vad SD står för. Sverigedemokraterna gör skillnad på människor, delar in dem beroende på vilken bakgrund och religion de har."

Men han står ju själv inte för alla människors lika värde, tolerans och mångfald.
För dessa tre saker innefattar även politisk mångfald, alltså någonting som Svensson är helt emot.
Finge han som han ville så skulle Sverige vara en enpartistat, alltså ett land där det bara finns ett enda parti och då med enbart partimedlemmar som vore precis likadana som han själv är.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Han vill inte ha ett flerpartisystem i Sverige, han vill alltså att Sverige ska bli värre än USA på den punkten.
För USA har ju ett tvåpartisystem, men Gunnar Svensson vill istället att Sverige ska ha ett enpartisystem.
Hans värderingar går alltså tvärtemot vad demokrati är, han gör skillnad på människor beroende på vilken partitillhörighet och vilken etnicitet de har.
För det finns ju som bekant inte bara svenskar i SD, utan också invandrare.
Nej du, Gunnar Svensson, tillbaka till skolbänken med dig och lär dig vad alla människors lika värde, tolerans och mångfald betyder.
För du vet uppenbarligen inte ett enda smack om vad du "gafflar" om, du delar ju själv in människor beroende på vilken bakgrund och religion de har.

Dessutom påstår Svensson att "vi vill inte samarbeta med dem. Därför säger vi från och med nu nej tack till deras annonser."
Men man samarbetar inte med ett parti bara för att man låter det annonsera i sin tidning, i så fall skulle han ju samarbeta med alla andra partier som finns i Sverige.
För har han sagt nej till något annat parti än Sverigedemokraterna? Svar nej.
Om t ex Centerpartiet eller Nordiska Motståndsrörelsen skulle annonsera i Sydöstran så skulle han då enligt hans eget resonemang samarbeta med dem, så socialdemokrat han är. Och hur det går ihop skulle jag väldigt gärna vilja veta.
Som sagt, Gunnar Svensson, tillbaka till Skolbänken med dig såvida du inte vill fortsätta med att bli avslöjad som det du faktiskt är som du blir t ex här !

Inga kommentarer: