söndag 20 december 2015

Dröjer det 30 år till innan Expressens Thomas Mattsson har rätt igen?

Det händer att jag ibland är inne och läser på Expressens chefredaktör Thomas Mattssons blogg, alltså den som heter Bloggen om Expressen.
Ibland är det faktiskt riktigt kul att läsa den men samtidigt också väldigt tragiskt, för att vara chefredaktör för en av Sveriges två största mediatidningar så är det nämligen ytterst sällan som Thomas Mattsson har en aning om vad han pratar om.
Därför blev jag ganska förvånad när jag idag läste den, hans senaste inlägg på bloggen handlade nämligen om denna veckas största nyhet inom Sveriges mediavärld, nämligen den om att SVT tidigare i veckan utsåg Aftonbladets demokratihatande och svenskfientlige chefredaktör Jan Helin till ny programchef för SVT.
Många befarade att denna utnämning skulle sätta tydliga spår av demokratihat och väldigt vinklade program, SVT:s s k "opartiskhet" och "objektivitet" skulle alltså grävas ner några spadtag ytterligare ner i SVT:s grav.
Och mycket riktigt, redan i torsdags morse, alltså bara två dagar efter utnämningen kom den första sparken emot demokratin då SVT:s Rapport censurerade bort SD:s senaste rekordstapel.
Detta var alltså ett av resultaten av Jan Helins utnämning, raset för SVT som "opartisk" och "objektiv" TV-kanal fortsätter alltså fast nu bara lite snabbare.
Som svar på SVT:s censur publicerade då "toalettpapperstidningen" Metro en skräpartikel i vilken man påstod att SVT inte hade censurerat SD:s stapel. De påstådda "bevis" som man påstod sig ha för detta fattades dock av någon konstig anledning i artikeln.
Men är man "journalist" på Sveriges mest spridda skräptidning så är man, Metros "journalister" skriver ju t ex ytterst sällan sina egna artiklar utan kopierar dem bara från andra liknande mediatidningar.
Detta kallas för plagiat, och är enligt svensk lag ett brott.
Men sådant struntar Metro i, istället anammar Metros "journalister" uttrycket "lagar är till för att brytas" mycket klart och tydligt.

Nåväl, tillbaka till Thomas Mattssons blogginlägg om Jan Helins utnämning.
Som sagt så är det väldigt sällan som Mattsson har rätt i någonting, det räcker ju bara med att läsa hans blogg så ser man det väldigt klart och tydligt.
Men inte bara där, utan i andra sammanhang också naturligtvis.
Därför är lite förvånande att han har rätt i att SVT:s utnämning av Jan Helin är den här veckans största medianyhet, den är också en av den här veckans största nyheter i Sverige över huvudtaget.
Men men, någon enstaka gång kan väl även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson få ha rätt i någonting också, han har det ju aldrig annars.
I samband med detta drar jag mig till minnes när Sveriges bästa hockeylag, alltså Färjestad, mötte hockeylaget Västra Frölunda i SM-final i början på 2000-talet (minns inte exakt vilket årtal det var, men har för mig att det var 2003 eller 2004) och förlorade.
Västra Frölunda hade aldrig vunnit hockey-SM innan dess, så det kunde ju både Färjestad och dess fans bjuda på. Men efter det dröjer det ju minst 30 år till innan de vinner SM i hockey nästa gång.
Frågan är nu bara hur länge det dröjer innan Thomas Mattsson har rätt nästa gång? 30 år kanske? 
Eller vad tror ni?

Läs mer om det hela på t ex följande:Inga kommentarer: