måndag 15 september 2014

Valet 2014: Sverigedemokraterna blev valets största och enda egentliga segrare

Igår var den dag då vi som är röstberättigade i Sverige röstade på det eller de partier som vi tycker är bäst för Sverige, det var alltså valdag på vilken man röstar så väl i riksdagsvalet som i kommun- och landstingsvalen.
Sent i natt stod det också klart att Sverige idag har fått en ny regering, nämligen en vänsterstyrd för vilken Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven blir statsminister.
När valresultatet stod klart igår höll Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt ett tal där han gjorde klart att han i morgon (alltså idag) lämnar in sin avskedsansökan som statsminister. Han har idag avgått som statsminister.
Men inte bara det, Reinfeldt förvånade också alla när han i samma vända gjorde klart att han avgår som partiledare för Moderaterna och att det till våren blir någon annan som tar över hans plats.
Ja, det var ett gripande tal med en väldigt tagen och mycket nedstämd Fredrik Reinfeldt, 25 år av starkt engagemang inom politiken hade verkligen satt sina spår. Men att leda ett land i hela 8 år är ju ingen dans på rosor det heller.
Ja, Reinfeldt höll precis som många andra partiledare igår (t ex Gudrun Schyman, Göran Hägglund, Jan Björklund, Annie Lööf och Jonas Sjöstedt) mycket känslosamma och inlevelsefulla tal.
Däremot var det få som kunde undgå att nedlåta sig till att bestörta sig över Sverigedemokraternas "hemska" framgångar och ösa på med det numera så söndertjatade "rasistkortet", ta bara hur det lät på Vänsterpartiets valvaka varenda gång Jimmie Åkesson visade sig i TV-rutan.
"Inga rasister på våra gator!" skanderades det då ideligen, ett riksdagsparti oavsett politisk inriktning borde inte nedlåta sig till sådana patetiska och fjantiga pajaserier.
Men Vänsterpartiet är ju inte heller vilket parti som helst, under 2 år var partiet utpräglat nazistiskt och stödde Tyskland under andra världskriget.
Idag är Vänsterpartiet ett rasistiskt parti med tanke på sin inställning i Mellanösternfrågan, det är ju ingen hemlighet att 99 % av partiets medlemmar och sympatisörer hatar allt vad judar heter.

Men nu till Sverigedemokraterna.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson har återigen all anledning att vara nöjd över sitt partis enorma framgångar, i natt blev Sverigedemokraterna med sina 12,9 % nämligen Sveriges tredje största parti.
Hitills har det gått att ignorera SD och prata och sprida hur mycket dynga och skit som helst om partiet.
Men nu blir det inte lika lätt längre, det är ju som Jimmie Åkesson under intervjun i SVT:s studio i natt sade:

-De andra partierna kan inte ignorera oss längre.

Och det stämmer ju, detta oavsett vad Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt, Jan Björklund, Åsa Romson och de andra riksdagspartiledarna säger.
Stefan Löfven ja, han gick ju så långt att han gjorde klart att han inte respekterar varesig svenskar eller invandrare som röstade på SD.
Det enda han svarade på frågan "Ska man inte respektera att 13 % röstar på SD?" var följande:

-87 % röstade inte på dem! Man får inte en vågmästarroll på 13 %!

Är dessa "svar" värdiga en person som ska leda Sverige? Nej, naturligtvis inte alls, sådana fjantigheter borde man inte nedlåta sig till när man har vunnit ett riksdagsval. Snacka om att kränka och håna ett annat partis väljare! Feg var han också, istället för att svara på frågan gjorde han precis tvärtom.
Var Löfvens "svar" respektabelt? Svar: Nej. Var det ynkligt det som han svarade? Svar: Ja.
Däremot har Löfven faktiskt rätt i att SD inte får en vågmästarroll på 13 %, för som ni vet så fick ju SD 12,9 % och får en vågmästarroll på just den siffran istället.
"Vulkanutbrotten" i sosseledarens hjärna och hjärta var det däremot inget fel på. Tänk på blodtrycket bara, lilla gubbe lilla, i alla fall om du vill vara statsminister.
Fast vem vet? Löfven kanske har tänkt att leda Sverige från "andra sidan graven"? Jag hade ingen aning om att han trodde på ett liv efter döden.
Men hade Reinfeldt fortsatt vara statsminister så hade han sagt precis samma sak.
Däremot var det fint och hedervärdigt gjort av Löfven att hedra Reinfeldt i sitt tal, så talar en god vinnare till en god förlorare.
Och när det gäller vilka partier som gjorde ett bra val så var det ju inga riksdagspartier alls som gjorde det, inte ens Socialdemokraterna gjorde det trots att de knep regeringsmakten.
Det enda riksdagsparti som gjorde ett bra val var ju faktiskt Sverigedemokraterna.

Men det blir intressant att se hur Stefan Löfvens minoritetsregering kommer att se ut.
För vilka ska han söka stöd hos? Vilka ska han samarbeta med?
Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt verkar inte vara så sugen på att sitta med i Löfvens regering, t ex inte om det sitter ett borgeligt parti med i den.
Men vilket skulle det vara i så fall? Både Folkpartiet och Centerpartiet säger ju klart och tydligt att de ska driva sina frågor i opposition, alltså är en plats i regeringen omöjlig för dem.
Men Göran Hägglund då? Tja, han är ju faktiskt lika tafatt som en sönderslagen kula i julgranen han.
För jag tror ju knappast att Löfven vill ha för många sönderslagna "kulor" i sin regering, det räcker nog som det är.
Men likväl har vi fått en regering nu som bl a tänker ta bort Fas 3, vilket ju är bra.  
Modernt slavarbete leder ingen vart, såvida man inte vill att begravningskostnaderna ska öka då.

En annan sak som är intressant är hur det står till i Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedts hjärna.
Hur pass påverkad av diverse olagliga substanser var han igår egentligen? Han stod ju och sade bl a följande:

-Vi tänker inte samarbeta med rasister!

Har han glömt bort vad hans eget parti är? Ja, uppenbarligen så har han det.
Hans tabbe är nästan i stil med när Gudrun Schyman igår kallade SD för ett nationalsocialistiskt parti (HA HA HA!), eller när Tomas Bodström att man "måste hålla rasisterna borta".
Men medans Bodströms påstående är antidemokratiskt och även okunnigt så är Schymans påstående bara djupt okunnigt och extremt idiotiskt, lite grann som hon själv är faktiskt.
Lägg därtill "demokratiminister" Birgitta Ohlssons antidemokratiska tjat om att man måste stoppa SD och andra liknande partier med alla medel som går (har du druckit för mycket 60 %:igt hembränt nu igen, Birgitta?) samt FP:s Erik "Jag är en äkta idiot flera gånger om" Ullenhags motsägelsefulla tjat om att "alla människor har samma värde" (han bevisar ju ständigt att han själv tycker att alla inte har det), och vi har en intressant och genomrutten "ärtsoppa".
Ja, herre jävlar, visst är det kul med politik.
Men det vore ännu roligare om vissa idioter visste vad de pratade om också (jag tänker nu på t ex Expressen som blev förbannade över att de blev portade på Sverigedemokraternas valvaka på grund av Expressens samarbete med den våldsbejakande extremistgruppen Researchgruppen).
Men det är väl för mycket begärt, antar jag.

http://www.dn.se/debatt/andra-partier-maste-mota-sds-valjare-utan-sd-politik/ ,

http://www.dn.se/valet-2014/lofven-redo-att-bilda-regering/  ,

http://www.dn.se/valet-2014/ewa-stenberg-stefan-lofven-borde-svalt-ett-par-alvedon-med-segerdrycken/  ,

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/nar-rosten-tillhor-partiet/  ,

http://www.dn.se/valet-2014/norska-statsministern-besviken-over-sds-framgang/ ,

http://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-hoppas-pa-centern-och-folkpartiet/ ,

http://www.dn.se/valet-2014/lofven-far-ihop-bade-regering-och-budget/ ,

http://www.dn.se/valet-2014/s-aterkomst-uppmarksammas-i-varlden/ ,

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/expressen-stoppas-fran-sds-valvaka/ ,

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/ska-traffa-sjostedt-sa-fort-det-gar/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19538268.ab ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19534776.ab ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19539237.ab ,

http://www.friatider.se/chocken-efter-sds-valframg-ngar ,

http://www.friatider.se/var-sjunde-riksdagsman-sverigedemokrat ,

http://www.friatider.se/sdu-firade-mp-nederlag ,

http://www.exponerat.net/expressen-mattsson-tappar-greppet-laxar-upp-sd-om-demokrati/  ,

http://www.exponerat.net/grattis-jimmie-akesson-och-alla-som-rostade-pa-sd/ ,

http://www.exponerat.net/reinfeldts-kanslofyllda-avgangstal/ ,

http://avpixlat.info/2014/09/14/valet-2014-sd-13-tredje-storst-och-vagmastare/ ,

https://www.realisten.se/2014/09/15/vad-hander-i-moderaterna-efter-reinfeldt/ .

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet! Att dom stänger ute SD kommer bara att gynna SD i längden. Fegt av dom att inte våga ta tag i flykting politiken på allvar! Fast svenska folket sagt sitt. Låt svenskarna rösta som dom vill. Är väl ingen diktatur i Sverige? Även ifall det börjar bli så.