fredag 19 juli 2013

Någonting som Sveriges PK-etablissemang borde ta efter

I Sverige och större delen av övriga Europa dominerar inom det politiskt korrekta etablissemanget en lika absurd som tillika totalt verklighetsförnekande uppfattning om att extrem invandring från icke-västerländska och s k MENA-länder ska lösa alla problem, och att alla som är emot dessa vansinnigheter ska dömas ut som rasister, nazister och främlingsfientliga.
Men vilka är det som är rasister, främlingsfientliga och samhällsomstörtare? Jo, dessa politiskt korrekta etablissemang.
Ta Sveriges som exempel t ex, enligt denna retorik ska då Australien vara ett rasistiskt land och alla som bor där är enligt denna retorik då rasister.
Med andra ord så vill man inte veta av verkligheten och några som helst lösningar på någonting alls egentligen.
För till skillnad från Sverige är Australien ett föredöme på den punkten, landet har troligen världens mest absolut hårdaste flykting-, asyl- och invandringspolitik.
Detta är någonting som Sverige och övriga Europa borde ta efter, i alla fall om man vill lösa t ex arbetslösheten och andra viktiga saker.

Saxat från en artikel från idag på Avpixlat:

"Här i Europa föreslår svenska EU-parlamentariker att afrikanska ekonomiska migranter, vanligtvis felaktigt benämnda “båtflyktingar”, bör ges möjlighet att få särskilda visum utfärdade i hemlandet för att lättare ta sig in i EU. I Australien väljer man att gå en annan och mer ansvarsfull väg. Med omedelbar verkan stoppas nu alla “båtflyktingar” från att komma i land i Australien. I stället kommer de att ledsagas till uppsamlingsplatser i Papua Nya Guinea i enlighet med en uppgörelse med landet. Detta meddelade Australiens Premiärminister Kevin Rudd på en presskonferens i Brisbane på fredagen."

Läs mer om det hela på bl a följande:

 http://avpixlat.info/2013/07/19/australien-infor-totalstopp-for-batflyktingar/ ,

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/rudd-stoppar-batflyktingar_8359556.svd ,

http://www.expressen.se/nyheter/rudd-stoppar-batflyktingar/ ,

http://www.svt.se/nyheter/varlden/australien-stopp-for-batflyktingar?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Utrikesnyheter+(svt.se+-+Utrikesnyheter) ,

och

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5595766 .

4 kommentarer:

Sven sa...

Bara en liten "enkel" fråga till dig, hur har ditt hat till alla invandrare utanför Europa uppstått, din egen bakgrund och uppväxt verkar ganska komplicerad när du gör om alla frågor till enbart svart och vitt, livet och tillvaron är så mycket mer mångfacetterad och komplex än att dela in människor i onda och goda.
Detta är ingen specifik fråga för just denna artikel utan mer en allmän fråga gällande allt du skriver.

Karpstryparn sa...

Svar till Sven: Jag hatar inte invandrare, däremot är jag emot att invandrare från vissa delar av världen kommer till Sverige och begår brott, be'ter sig illa på olika sätt osv.
Dessutom tycker jag att Sverige har en invandrings- och flyktingpolitik som är så generös att den är käpprätt åt helvete.
På tal om invandrare förresten så är några av mina kompisar adopterade från Colombia och Filippinerna, de har samma syn på massinvandringen som jag själv har. Hatade jag alla invandrare utanför Europa så skulle jag ju hata dem, vilket jag naturligtvis inte gör.
För jag hatar inte invandrare.
Men bra att du frågar.

Angående min egen bakgrund och så vidare: Ja, naturligtvis har ju jag, precis som alla andra människor, varit med om olika saker i mitt liv som har format mig till den jag är idag.
Däremot gör jag inte om frågor till svart och vitt, dessutom skriver jag ju om andra frågor också, inte bara invandringsproblem. Men visst, mycket av de saker jag skriver om kretsar kring det, det stämmer.

Angående "livet och tillvaron är så mycket mer mångfacetterad och komplex än att dela in människor i onda och goda": Absolut, det har du helt rätt i.

Kul att få en sådan här kommentar förresten, var minst väldigt länge sedan jag fick det.

Sven sa...

Tack för svaret, bra att vi kan hålla en hövlig ton till varandra.

Karpstryparn sa...

Svar till Sven: Varsegod. Självklart.