söndag 10 juli 2011

SD:s dag i Almedalsveckan 2011

I morgon dag så är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen på Gotland.

Detta blir mycket intressant, det hela startar klockan 8.30.

För mer information om vad som har hänt i Almedalsveckan hitills och om SD:s hålltider i morgon:
Kolla in följande länk: http://politisktinkorrekt.info/2011/07/03/almedalsveckan-2011/ .

Läs mer om Sverigedemokraternas dag under Almedagsveckan på bl a http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/event/view/presstraeff-med-sverigedemokraterna-infoer-aakessons-tal-i-almedalen-33021 .

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har helt klart en fördel av att tala sist av riksdagspartiernas partiledare, han har haft gått om tid att förbereda sig eftersom han är den siste talaren utav dessa.

På tal om Sverigedemokraterna så stod det ikväll en artikel på bl a SVT:s text-tv om att SD:s opinionssiffror har rasat ner till 4,2 procentenheter.

Orsaken till detta påstås vara att SD under mätningen har utmanat regeringen om budgeten och det femte jobbskatteavdraget.

Läs mer om det hela på bl a

http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-tappar-stort-i-valjarbarometer ,

Nu ska man dock inte lita allt för mycket på opinionssiffror, ett parti kan ha en helt annan opinionssiffra i en mätning och dagen därpå ha en helt annan opinionssiffra i en annan opinionsmätning.

Dessutom ska man komma ihåg att olika opinionsmätningar gäller olika ställen i landet, oftast ringer man upp folk på måfå på olika ställen i landet.

Och som de flesta vet så är det inte mängder med människor som är med i sådana mätningar, som mest rör det sig om 2000 människor.

Sedan är det också mycket intressant att SD:s "nedgång" kommer dagen innan som det är Sverigedemokraternas dag under Almedagsveckan, jag och många med mig tror helt enkelt att denna nedgångssiffra inte stämmer.

För om den stämmer, varför kommer då nedgången i så fall precis nu? Det hela stinker PK-lögner all världens långa väg!

Ändå är opinionsmätningar intressanta, det tycker jag i alla fall själv.

Dock ger de bara en liten fingervisning, om det däremot gäller varenda röstberättigad person i hela landet, ja, då hade det en helt annan sak.

När det gäller morgondagen, alltså den 10:e juli, så kommer jag att kolla så mycket på TV från Almedalen som jag har möjlighet till.

För Sverigedemokraternas dag i Almedagen vill man naturligtvis inte missa.

Hur ska ni själva göra?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det har inget med PK att göra. Jag tror DN har rätt. Att sd väljer att rösta med alliansen i sju fall av tio spelar ingen roll när hotar alliansen hjärtefråga - arbetslinjen.

På ett sätt är jag nöjd, sd har visat att de innerst inne är ytterligare ett skattehöjarparti, dvs ett vänsterparti när det verkligen gäller. De får rikta in sig på att fortsätta knycka röster från sossarna.

Sten

Anonym sa...

Titta du på TV du :-) Alla har ju åkt hem, så nån jättepublik kommer det ju inte att vara.

Anonym sa...

Jag såg Jimmys tal idag och jag är inte imponerad. Han är en bra talare och faktiskt rolig - Nalle Puh-skämtet gick hem även om han glömde nämna kompisen Nasse...

Men hur kan man prata i över en halvtimme utan att presentera ett enda rejält förslag.

När Jimmy började tala egen politik presenterade han skärpta straff och sedan... var Almedalens längsta tal slut utan att han ens hade hunnit börja...

Det imponerar inte på mig. Se hur Alliansen har klagat på Juholt och sossarna för att de inte presenterar seriösa politiska alternativ utan bara klagar. Jimmy går i en fälla som går in på samma linje och försöker plocka billiga poäng. Genom att anklaga både alliansen och mp - många gillar dem trots allt och röstar på dem och tycker miljö är viktigt - så förlorar han också potentiella sympatisörer.

Jag tycker gott man kan släppa fram sd och Jimmy mer, det är det bästa man kan göra för folk kommer tröttna ganska snart...

Karpstryparn sa...

Svar till Sten: den låga opinionssiffran är för tätt inpå SD:s dag i Almedalen för att det inte skulle ha med Pk att göra.

Är SD ett vänsterparti? Sedan när då i så fall? SD representerar en helt ny chenger i Sveriges riksdag.
Att de sedan röstar på vilka förslag de vill är en helt annan sak, men visst, de har röstat med regeringen några gånger också, enligt dig så är SD då ett högerparti.
Lyckat resonnemang, hörru.

Karpstryparn sa...

Svar till den Anonym som skrev det där om TV: Ja, jag tittar på TV. Eller vaddå, är det förbjudet att göra det enligt dig?

Angående ingen jättepublik: Okej, då var det väl ingen jättepublik när Juholt talade heller då, många hade ju åkt hem.

Karpstryparn sa...

Svar till den Anonym som skrev det där om Nalle Puh: Själv såg jag inte riktigt hela Jimmie Åkessons tal, men det jag såg tyckte jag var bra.
Han är ju en oerhört slagkraftig politiker, mycket mera slagkraftig och vass än de andra riksdagspartiledarna.

Angående tröttna på SD: Hur kommer det sig då att SD nästan hela tiden de senaste 2 åren och tills nu har legat på minst 5 %? Det där med tröttna stämmer nog mer in på Lars Ohly, många vänsterpartister har tröttnat på hans ledarskap och vill ha bort honom.
Och jag förstår dem, det bete'ende som han har har ingen brac politiker. Han har blivit som Mona Sahlin och Göran Persson blev, han klamrar sig fast desperat trots att han vet att loppet är kört.
Han borde göra som Maud Olofsson gjorde, visst, hon klamrade sig fast hon också, men inte så värst länge dock. Hon gjorde vad man ska göra som partiledare om folk inom det egna partiet är missnöjda en längre tid och kritiserar titt som tätt, hon avgick för sitt partis bästa.

Och det borde även Lars Ohly göra, i alla fall om han vill sitt partis bästa.