torsdag 22 december 2022

Hur påverkas Jultomten av de absurda el- och matpriserna?

Om några dygn är det julafton, och Jultomten och hans nissar är i full färd med förberedelserna inför den. Men i år har det hänt en hel del saker som inte har hänt tidigare, jag tänker t ex på el- och matpriserna som hela tiden rusar i höjden till den helvetesgrad att många människor knappt har råd med mat, och även riskerar att hamna hos Kronofogden på grund av de höga elräkningarna. Många är tvungna att flytta från sina hem, samtidigt ökar arbetslösheten igen, och som om det inte vore tillräckligt så kommer självmordsstatistiken, kriminaliteten, och hemlösheten att öka på grund av de absurda och fortsatta höjningarna av el- och matpriserna.

Frågan är dock hur mycket Jultomten och hans gäng drabbas utav detta. Ja, det klart, han har ju sin verkstad vilken förmodligen drivs med el, t ex uppvärmingen. Det lär ju gå åt en del på annat sätt också eftersom allt inte görs för hand. För maskiner drivs ju med el, och med tanke på hur mycket julklappar till höger och vänster som måste göras inför julafton så.....Ja, ni kan ju tänka er själva.

Så vad tycker Jultomten om de höjda elräkningarna som han får? Tja..:


Sedan måste ju alla nissar och andra, inte minst Jultomten själv och Tomtemor då, äta också, ingen kan jobba utan mat och dryck. Och dessa båda saker ökar ju också mer och mer prismässigt och ställer till med mängder av ekonomiska problem på grund av det. Tomtemor har helt enkelt inte tid att laga all mat till sin man, nissarna, m.fl, utan får helt enkelt ta mycket på faktura. Och vem blir det som får betala det? Jo, Jultomten. Och med tanke på de höga matpriserna så...:


Vid sådana här tillfällen är det helt enkelt bara en rejäl dunderfylla som gäller. Och vad blir följden av att Jultomten tar sig en sådan då? Tja...:


Nåja, nu är det ju inte alla som får några julklappar i år, t ex Rysslands president Vladimir Putin. För får man några så har man varit snäll, vilket man väl knappast kan säga att han har varit i år. Kriget i Ukraina är ju välkänt.
Så Putin får gärna lägga pannan i djupa veck angående varför han inte får några klappar i år, vilket han kanske gör också:


Det är ju inte så att han blir överöst av tomtar precis:


Nej, det bästa är nog ändå att vara snäll och låta maten tysta munnen, eller vad det heter.

Med dessa ord vill jag önska alla mina läsare en riktigt God Jul. 
Vi höres i mellandagarna!

Och slutligen lite julmusik. Håll till godo!:




Inga kommentarer: