onsdag 14 december 2022

Demonstrationer runt om i landet mot de absurda prishöjningarna

Under den gångna helgen skedde ett stort antal demonstrationer runt om i Sverige, detta mot de fortsatta och absurda prishöjningarna av el, mat, hyror, m.m. .


Demonstrationerna skedde både i Stockholm, Göteborg och på andra ställen, arrangerades av folkrörelelsen Skiftet, och samlade ungefär 1500 personer. Men det borde ha varit flera tusen mer, uppemot 10 000 personer hade varit en bättre siffra. För många människor är fly förbannade, och det med all rätt!


Vad hände med människors värde?
Vad hände med att bry sig om andra människor? Nej, istället ser systemet till så att folk knappt har råd att äta, må bra, inte bo kvar i sina hem oavsett om det är hus eller lägenheter, osv. Utslagningssprocesserna har aldrig varit tydligare. 
Ett av många resultat av detta är att självmordsstatistiken, kriminaliteten och hemlösheten kommer att öka.
Och alla makthavare fortsätter att skylla på Ukrainakriget (när de inte skyller på varandra förstås oavsett partitillhörighet m.m.), precis som om det vore boven i dramat. Att prishöjningarna började innan kriget struntar man i att nämna, nej, Ukrainakriget är roten till allt och allt är Putins fel.
Och grisar kan ju flyga också, det vet ju alla....
Det är ingen slump att både el- och matpriserna ökar samtidigt, med andra ord så är det något annat som ligger bakom.
Själv tror jag att makthavarna har en plan bakom det hela, nämligen att folk ska må så dåligt att de tar livet av sig själva. För då slipper ju staten göra det långsamt, och därmed sparas det pengar.
Det är inte herr Putin som dödar folk i Sverige.

Och inte nog med det, arbetslösheten ökar också.

Eller uttryckt på ett annat sätt: Armageddon är här!

Det är så sant som en av arrangörerna sade i lördags:

-Jag bryr mig inte om vad de heter, de som sitter på Rosenbad. Jag bryr mig om vad de gör, och den här regeringen gör ingenting eller så gör de dåliga saker. Det spelar ingen roll om det är Magdalena Andersson eller Ulf Kristersson.

Inga kommentarer: