fredag 10 januari 2020

Podcast Nationella avstängda från Soundcloud - finns nu på Spreaker och Gab istället

Tidigare i veckan så fick vi på Podcast Nationella ett mail från Soundcloud i vilket det stod att vi hade blivit avstängda från Soundcloud, detta på grund av att vi skulle ha brutit mot deras användaravtal. Som vanligt när det gäller PK-fasoner så preciserade man sig inte, utan bara hänvisade till precis varenda liten sak som stod i användaravtalet.
Med andra ord: Antingen hade vi brutit mot precis allting som stod i användaravtalet, eller också ingenting alls.
Med all säkerhet var det det sistnämnda eftersom vi hela tiden har varit mycket noga med hur vi har uttryckt oss i podden, i annat fall hade det ju varit väldigt lätt och enkelt för Soundcloud att kunna tala om vad det var vi hade gjort för någonting som gjorde att vi blev avstängda.
Men det gjorde man alltså inte, med andra ord så hade det enbart att göra med att vi är en nationell podd. Men det kan också ha haft att göra med det avsnitt i vilket Monica Evertson, den före detta sverigedemokraten som avslöjade lite smaskiga detaljer om Sverigedemokraterna, medverkade som gäst i. Det kan ju ha varit så att det var en del SD.are som inte ville att vissa saker skulle komma ut eller att dessa saker skulle få en större spridning.

Nåväl, att vi blev avstängda var dock inte oväntat, förmodligen hade det skett förr eller senare ändå.
Men ändå är Podcast Nationella den nationella podd som har lyckats hålla sig kvar längst av alla nationella poddar på Soundcloud, vi var helt enkelt den allra sista som blev borttagen.
Så nu finns det inga nationella poddar kvar där alls, inte vad vi vet i alla fall och inte vad någon annan vet heller.
Återhämtningen skedde dock väldigt snabbt, redan samma dag som vi hade fått reda på att vi hade blivit avstängda från Soundcloud så startade vi ett konto på Spreaker istället. Precis som många andra svenska nationella poddar, men även utländska sådana, så finns vi nu alltså där istället.
Vi finns också nu även på Gab , Gab är som Twitter men mycket högre än Twitter till tak när det gäller yttrandefrihet och åsiktsfrihet.
Det är likadant när det gäller Spreaker, där är yttrandefriheten än så länge mycket hög liksom åsiktsfriheten.
Men det betyder självklart ändå att man måste tänka på hur man uttrycker sig, en del kanske inte tror att det är så men så är det alltså.
Det är också viktigt att tänka på hur man uttrycker sig i kommentarsfälten där, i annat fall har man ingen respekt för de poddar som man lyssnar på på Spreaker.

Men nu vet ni vart ni ska lyssna på Podcast Nationella i fortsättningen, vi har inte släppt något avsnitt på Spreaker än men det kommer. Och då blir det avsnitt 89 som kommer ut först, hitills är nämligen hela 88 avsnitt av podden släppta.
Men vi finns också på ITunes, det är bara lite grejor som ska ändras där i och med att vi inte finns på Soundcloud längre. Men när detta är klart så kommer ni att kunna lyssna på oss via ITunes också.

Vi höres och ses på t ex Spreaker i fortsättningen. Tjingeling på er!




Inga kommentarer: