lördag 21 december 2019

Storbritannien visar vägen - Brexit röstades igenom med stor majoritet

Som väntat röstade idag det brittiska parlamentet igenom Brexitlagarna som ska föra landet ut EU. Detta innebär att Storbritannien tar ett stort kliv till att lämna EU, vilket planeras ske senast den 31:a januari nästa år.


Men detta är inte bara en seger för landet, utan också en seger för folket och för demokratin. Detta sänder nämligen en klar och tydlig signal till pamparna i Bryssel att Storbritannien vill ha tillbaka sitt självbestämmande och att man inte låter sig vikas av en högre makt som ser det som sin uppgift att förslava folk och göra dem till skränande fårskockar utan hjärna (lite magstarkt och provokativt uttryckt kanske, men ni förstår nog hur jag menar).

Nu kommer med all säkerhet hets- och skrämselpropagandan från demokratifientliga PK-blaskor, extrema EU-förespråkare på olika poster här och var i olika länder i Europa (t ex i Sverige), osv, att öka lavin- och explosionsartat igen.
Men ingen kan förneka det faktum att det nu står klart att Storbritannien kommer att lämna EU, samt också när det ska ske. Att EU-förespråkarna inte gillar detta är en helt annan sak.
Men vad ska de göra åt det?
Det brittiska parlamentet har sagt sitt, landet ska lämna EU, and that's it!
De som tycker att detta är så förfärligt kan ju förslagsvis ta och dra till något ställe långt därnere där det är betydligt varmare än här (och nej, jag menar inte något arabland, utan helvetet with the good old Satan as the leader).
Eller också kan de gilla läget och acceptera demokratin.
Valet är fritt.

Inga kommentarer: