söndag 16 december 2018

Gustaf Fridolin är bra på att anklaga SD för att hota demokratin - att hans eget parti hotar demokratin struntar han i

Igår gick Miljöpartiets Gustav Fridolin ut och anklagade via en debattartikel i Aftonbladet Sverigedemokraterna för att vara ett hot emot demokratin .
Hur han kan påstå det är mycket märkligt, inte minst då med tanke på att SD inte har en massa islamister inom partiet. Men det har däremot Miljöpartiet, alltså är det Miljöpartiet som är ett hot emot demokratin.
Samtidigt försöker MP profilera sig som ett parti som är för HBT-människor. Hur rimmar det med att man har mängder med islamister i partiet? Jo, väldigt illa, eller rättare sagt extremt illa till och med.
Det är alltså väldigt lätt att tro att Gustav Fridolin inte har koll på så värst mycket...fast det har han ju inte heller:


Och hur tänker förresten Stefan Löfven som vill bilda regering med Miljöpartiet? Vill han inte få egen majoritet?
Vill han fortsätta att driva en minoritetsregering som hela tiden måste sträcka ut handen till andra partier för att kunna få igenom något av sina förslag? Ja, det verkar faktiskt inte bättre.
Samtidigt är situationen absurd på ett annat sätt, i onsdags röstades ju en borgelig budget igenom trots att Sverige ännu inte har någon statsminister.
Så vem kommer att leda landet? Vem kommer att bli statsminister? Jo, ingen alls. Så har det i alla fall sett ut ända sedan årets valnatt, och så verkar det fortsätta att se ut.
Istället blir ett nyval bara mer och mer aktuellt, det är inte konstigt att talmannen förbereder sig för ett sådant .

Som om detta inte vore nog så går nu Stefan Löfven ut och påstår att hans parti gör Sverige tryggare .
Ska man skratta eller gråta åt detta? Löfven är ju den mest dåligt orienterade partiledare som riksdagen någonsin har sett, att dessutom i det kaosläge som riksdagen befinner sig i gå ut och säga en sådan sak gör inte chanserna för honom att bli statsminister större.
Vore jag Stefan Löfven så skulle jag lägga av med kaxigheten och börja se saker ur rätt perspektiv istället. Men för det krävs en person som inte heter Stefan Löfven, och någon efterträdare till honom finns ju inte.
Det sistnämnda är dock inte så konstigt. För vem vill ta över en partiledarpost som ens företrädare har smutskastat så grovt? Inte många, gissar jag, om ens någon.
Men problemen i riksdagen är större än , alla riksdagspartiledare utom Jimme Åkesson har del i det, ingen av dem är oskyldig på något sätt.
T ex står ju ingen av dem fast vid något som han eller hon säger eller har sagt. Jag är glad att jag inte röstar på något parti i det borgeliga blocket och vänsterblocket, för då hade jag bara blivit snurrig i huvudet. Hälsa är ju viktigt, som alla vet.
Angående kaoset i riksdagen så skulle man faktiskt kunna sammanfatta det så här:


Det är bara det att det inte finns några genier i Sveriges riksdag, därför faller den sammanfattningen lika hårt och tungt som några ton tegelsten!

Inga kommentarer: