måndag 24 december 2018

En julsaga anpassad till den nya tiden

I dessa tider, då det är ett väldigt prat om hur viktigt det är att vara miljömedveten och värna om miljön (t ex från miljöpartister som propagerar för att man ska sluta köra bil i storstäderna medans de själva kör omkring med bil utan katalysator, miljöpartister påstår sig ju också stå för hur viktigt det är med en levande landsbygd och uppmanar folk som bor på landet att åka mer tåg och buss medans de också samtidigt vill ta bort buss- och tågtrafiken från landsbygden) så tycker jag att man så här i juletid borde titta på Jultomten som varje Julafton åker kors och tvärs över jordklotet i en stor släde med en massa renar dragandes den för att dela ut julklappar till folk världen över.
Jag menar nu inte, om nu någon tror det, att alla ska skaffa sig slädar med renar till. Men nog kan man väl lugnt säga att han är miljömedveten? Tänk på det, alla miljöpartister!

Men vem vet? En dag kanske Tomten tröttnar på att åka omkring på detta sätt och bestämmer sig för att skaffa sig en bil istället.
Frågan är i så fall vad han kommer att välja. Kommer han att välja en bil som spyr ut avgaser, oavsett med eller utan katalysator?
Eller kommer han att välja en elbil istället?
Med tanke på hur miljömedveten Tomten alltid har varit så tror jag han kommer att välja en elbil. Dock finns det ju vissa problem med elbilar, t ex behöver de ju laddas upp när elen tar slut och att sätta upp elstationer här och var blir ju väldigt kostsamt.
Och ta bara hur mycket det kostar att tillverka elstationer. Med andra ord så är det frågan om det inte blir dyrare att göra så. Men visst, det är ju ett miljöalternativ, även om det nog inte är så värst hållbart ekonomiskt.
Frågan är ju också hur Tomtefar ställer sig till detta, elstationer är ju inte förskonade från fel de heller och jag tror inte att Tomten skulle vilja vara med om att elbilen stannar mitt ute i ödemarken och så inte den elstation som ska ladda upp bilen fungerar.:


Men när felet väl har blivit fixat och bilen äntligen startar så blir han med all säkerhet glad igen.:


Denna glädje förbytts dock snabbt i rödglödgat raseri när elräkningen för bilen ska betalas:


Nej, det var allt mycket bättre förr....


God Jul på er!

Relaterat:
Paul Paljett - Jag önskar alla en riktigt God Jul

Blind System - The Ultimate Christmas song medley

Ultima Thule - Tack och God Jul

Anders F Rönnblom - Det är inte snön som faller

Inga kommentarer: