lördag 30 juli 2016

Varför har Dana Pourkomeylian fel i att våldtäkt inte har med kultur att göra?

I förrgår publicerades en debattartikel på Aftonbladet skriven av den juridikstuderande samhällsdebattören och twittraren Dana Pourkomeylian under rubriken Våldtäkt - det handlar om män, inte kultur .
Efter att läst den vet jag faktiskt inte om det är hon själv som har skrivit den eller någon pappskalle på Aftonbladet (det sistnämnda i så fall i Danas namn då).
Visst, att 98 % av alla våldtäkter begås av människor från det manliga könet är ju sant, det kan väl ingen förneka.
Men som vanligt när det gäller människor som negligerar och försvarar våldtäkter beroende på vilken etnicitet förövarna har så är även denna artikel fylld av inte bara sakfel, utan även en väldigt inskränkt, djupt trångsynt på gränsen till total okunnighet, samt också kraftigt kvinnoförnedrande uppfattning.
Det sistnämnda är extra intressant, eftersom ju Dana Pourkomeylian är kvinna själv.
T ex påstår hon följande:

"98% av alla gärningsmän vid våldtäkt är män. 98%. Det betyder att oron som jag som kvinna behöver känna i mötet med en annan kvinna en lördagskväll i princip är obefintlig. Dock har jag all anledning att vara försiktig om jag träffar en man samma kväll.
Varför ska jag inte vara det när jag inte kan ha någon aning om vilken man som är våldtäktsman och inte?"

Ett annat inskränkt och trångsynt påstående från henne lyder så här:

"Till de män, och kvinnor, som ropar ”Kultur!” vid våldtäkt med icke-vit förövare men ”Inte alla män!” vid vit dito vill jag fråga följande: Om icke-vita mäns våldtäkter beror på kultur, vad beror då vita mäns våldtäkter på? Förklaras det genom att de är enskilda, psykiskt störda, sjuka galningar allihop? Och i så fall, är inte dessa enskilda, psykiskt störda, sjuka galningar något absurt överrepresenterade i den vita populationen? Om vita mäns våld inte beror på kultur, menar ni då att det beror på en genetisk defekt särskilt vanlig hos vita män?"

Angående det sistnämnda så bevisar hon tydligt att hon inte bara är rasist, utan också en både djupt okunnig och extremt fördomsfull sådan.
Men om det nu vore så att våldtäkter inte skulle ha någonting med kultur att göra, hur kommer det sig då att 99 % av alla gruppvåldtäkter inte begås av västerländska män, utan av gärningsmän från s k icke-vita länder som t ex arabiska länder och MENA-länder?
Och hur kommer det sig att män från muslimska länder redan från barnsben får lära sig att kvinnor inte är någonting värda, t ex vita kvinnor? För en man (oavsett ung eller gammal) som anser att kvinnor har värde våldtar väl inte?
Eller?
Ja, det och mycket annat som rör sådana här frågor kan naturligtvis inte Dana Pourkomeylian svara på.
Men det är lugnt, kära lilla Dana, alla kan ju inte veta allting heller.
I Saudiarabien förresten, som inte bara är muslimskt utan också en av världens absolut värsta diktaturer, får inte ens kvinnor köra moped, nej, där stenar man bara ihjäl kvinnor istället.
Men det kanske inte har någonting med kultur att göra det heller, Dana?

Foto hämtat från Nyheter24 föreställande Dana Pourkomeylian:


Inga kommentarer: