onsdag 23 april 2014

På spelning med Close Shave i Stockholm

Det är inte varje dag man får chansen att se världens bästa nu levande Oi-band i Sverige.
Vilket band menar jag då? Jo, det engelska Oi-bandet Close Shave.
En del tycker att band som har hållit på länge blir sämre och sämre för varje år, detta stämmer dock inte in på Close Shave. För de blir ju istället bättre och bättre för varje år som går, men det klart, så har de ju hållit på sedan 1986 också.
För att göra en lång historia kort så försatte jag inte chansen att se dem i Stockholm på årets skärtorsdag, hade jag haft råd så hade jag sett resten av PSK-spelningen också.
Men eftersom The Exploited ställde in och jag hade sett många av de band som spelade på Fryshuset under årets påskhelg så missade jag inte särskilt mycket.
En del säger ju att "förspelningen" med Close Shave på den irländska puben The Liffeys i Gamla stan i Stockholm var hela spelningens huvudattraktion, vilket jag håller med om till fullo. Det här var för övrigt Close Shaves första spelning i Sverige någonsin.
Stämningen var på topp när dörrarna öppnades och folket släpptes in, själva spelningen började dock inte förrän kl.21.00 då det norrländska Oi-bandet Straight Jacket äntrade scenen i pubens källare.
Om Straight Jacket finns det inte så mycket att säga, de är bra helt enkelt.
Men när Close Shave lite senare under kvällen klev upp på scenen, ja, då kan jag ju lugnt säga att jag gick igång på alla cylindrar!


Close Shave var mycket bra, äkta Oi när den är som bäst helt enkelt! Bandet körde många låtar från skivan "Hard as Nails" (t ex Coming Back), men en del låtar från nya skivan "Bad Reputation" kördes också.
Bandets legendariske sångare Fluffy var jättetrevlig (han är för övrigt den enda orginalmedlemmen i bandet), jag snackade med honom flera gånger under kvällen och en bild på mig och honom fick jag mig också.
Självklart köpte jag också deras nya skiva, den har för övrigt gått varm nästan dygnet runt i nästan en hel vecka nu.
Så bra är den helt enkelt, i mina ögon är den den bästa skiva de någonsin har gjort.
Och det vill inte säga lite det, med tanke på hur bra skivorna "Oi! Kinnock Give Us Back Our Rose" och "Hard as Nails" var och är.
Ja, stämningen var på topp hela kvällen, ett finskt Oi-band (vilket minns jag dock inte) spelade också.
Men de missade jag, jag befann mig på pubens övervåning då.
Ett till band från England skulle också ha uppträtt, men av någon anledning fick de förhinder.
Någon sångare hade tydligen dött, i alla fall enligt vad jag fick reda på några dagar efter.


Men själva puben då, alltså The Liffeys? Tja, jag kan väl bara säga att pubens inredning var helt i min smak. Dessutom hade puben tre darttavlor vid en av dess tre barer också, en riktig pub ska enligt mig ha en darttavla.
Men vissa bartenders bete'ende och inställning till en del av sina gäster, samt en viss vakts otrevliga bemötande gentemot många gäster, var däremot under all kritik.
Vakten verkade nämligen försöka få något sorts rekord i att slänga ut så många gäster som möjligt under en och samma kväll, detta utan någon riktig orsak alls.
Nästa gång jag är på Liffeys så hoppas jag att pubens ägare har rensat bland både bartenderna och vaktstyrkan, ta t ex det här med att en av vakterna sade emot sig själv hela tiden.
Men i övrigt var hela kvällen mycket lyckad, ölen var god och inte allt för dyr t ex.
All heder och ära till Klubb Antisocial som hade anordnat spelningen.
Oi! Oi!


https://www.youtube.com/watch?v=MWlFUH9yxBU ,


http://punkochoi.blogspot.se/2014/04/psk-helgen-dag-1-forfesten.html ,


http://vimeo.com/92418165 ,


https://www.facebook.com/CloseShaveOfficial ,


https://www.facebook.com/pages/Straight-Jacket/224773090885551?fref=nf ,


https://sv-se.facebook.com/KlubbAntisocial ,


http://www.theliffey.se/ ,


https://www.facebook.com/TheLiffey ,


http://www.youtube.com/watch?v=1q5W30KMGVo ,


http://www.youtube.com/watch?v=S3qdbbXaeyg .

Inga kommentarer: