måndag 8 oktober 2012

Jimmie Åkesson var bäst och sakligast igen

Igår kväll så var det partiledardebatt i SVT:s program Agenda. Jag ska väl inte skriva allt för mycket om det hela, men kan säga följande:
Jag har sett många debatter där SD:s partiledare Jimmie Åkesson har varit med (typ alla), och ännu har jag inte sett någon som han har förlorat.
Och det gjorde jag inte den här gången heller.
Men visst, de andra partiledarna var bra på saker de också, i deras fall att mest prata strunt och hela tiden säga emot sig själva. Särskilt Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund och Annie Lööf var bra på dessa båda saker.
Stefan Löfven, alltså Socialdemokraternas partiledare, gjorde denna gång däremot bra ifrån sig. Med tanke på vad jag tycker om honom så borde jag ju inte säga så, men jag får nog faktiskt denna gång säga att han utklassade sina motståndare ganska rejält. För Reinfeldt hade inte en chans mot honom, den enda Löfven inte lyckades tillintetgöra var ju Jimmie Åkesson. För att komma dragandes med "argumentet" "Det finns inga vi och dom, det finns bara vi" när man själv dag ut och dag gör skillnad på människor och människor blir minst sagt motsägelsefullt.
På den punkten är Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt precis likadana. Ja, Jimmie Åkesson vann gårdagens debatt överlägset, och det behöver man inte vara SD:are för att tycka.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Han var bäst och mest saklig rent allmänt, t ex körde han inte med siffertrillning som Reinfeldt gjorde.

Sedan har vi Centerpartiets Annie Lööf också, hon som har gjort sig känd för att Verkligen göra skillnad på folk och folk genom att kräva att Sverige ska ta in 40 miljoner invandrare per år från de s k MENA-länderna.
Hon sade nämligen följande:

"-Det blir väldigt tydligt vad Jimmie Åkesson säger, han lägger all skuld på invandringen, ni vill stänga dörrar för folk som flytt från förtryck."

Men vad gör du själv då, fröken Lööf? Jo, du lägger all skuld på svenskar, dessutom vill du ha ett totalt laglöst samhälle där folk springer omkring och skjuter ihjäl varandra dag ut och dag in.
För precis som Mona Sahlin håller du käften så fort någon av dina kära invandrare begår brott. Hur rimmar din inställning med pratet om alla människors lika värde? Jo, absolut inte alls.
Men det klart, de som ideligen gastar och skriker om alla människors lika värde anser ju aldrig att alla människor har lika värde.
Ta till exempel följande: I deras ögon har en invandrad våldtäktsman MER värde än en svensk som aldrig i hela sitt liv har begått någon våldtäkt.

Men en av de absolut värsta "grodorna" i gårdagens debatt stod Fredrik Reinfeldt för (jag är inte förvånad), frågan är om det inte var den värsta.
Jimmie Åkesson sade följande till Reinfeldt:

"-Vi har en regering som tillstår att de skenande socialbidragen är en effekt av invandring. Samtidigt säger de att invandringen ska rädda vår framtid, jag får inte ihop det."

Men vad fick han till svar från Reinfeldt? Jo, följande:

"-Jag är öppen med att det är ett stort problem, men i längden så säkrar det våra välfärdsambitioner."

Detta svar kom alltså från en person vars regering har kört välfärden ännu mer i botten än vad den var i slutet av Göran Perssons tid som statsminister.
"Lyckat", Reinfeldt & Co!

Läs mer om gårdagens partiledardebatt i SVT:s Agenda på bl a

http://www.expressen.se/nyheter/akessson-kritiserad-fran-alla-hall-i-debatt/ ,

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1088076-gp-s-ledare-spanstig-debatt-i-tv-rutan ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lofven-provade-en-romney_7561366.svd ,

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/10/07/annie-loof-stallde-den-basta-fragan/  ,

http://www.friatider.se/akesson-for-popular-expressen-morkar-matning

och

http://www.swedenconfidential.info/2012/10/08/patriledardebatten-aftonbladets-lena-melin-utsag-akesson-till-vinnare/ .

Inga kommentarer: