måndag 14 september 2009

Våld kan vara roligt

Eftersom jag inte vet vad jag ska skriva om idag så får det bli ett sånt här inlägg istället.

Vad tycker ni om våld?

Själv tycker jag att det finns tillfällen då det är berättigat, t ex vid självförsvar, vid försvar av sin egendom t ex om man ser en person som försöker bryta sig in i ens bil, vid försvar av ens käresta samt andra tillfällen som gör det berättigat. Det behöver dock inte alltid vara frågan om försvar för att det ska vara berättigat, men oftast är det det.

Det finns naturligtvis också tillfällen när det inte är försvarbart med våld, t ex om man ger sig på någon för att han eller hon inte tycker likadant som en själv.
Jag syftar nu på t ex rasistiska invandrare som avskyr svenskar, och på vänsterextremister som misshandlar t ex invandringskritiker.

Men att våld kan vara roligt också ska ni nu få se ett exempel på.

Klippet är hämtat ifrån komedin Guest House Paradiso med de kända engelska komikerna Rik Mayall och Adrian Edmondson, och finns på http://www.youtube.com/watch?v=TKr1mJWbY_4 .

Bråket utspelar sig mellan de två hotellägarna av det aktuella hotellet, vilket det också sker på, och i bråket används bl a nötknäckare , skåpdörrar, aluminiumspett och brandsläckare.

Det hela börjar med att Ritchie tar upp en beställning på ett kokt ägg till ett par i matsalen.

Ritchie spelas av Rik Mayall och Eddie spelas av Adrian Edmondson.

De har gjort mycket annat också, t ex serien Bottom och The Young Ones (Hemma Värst) för vilka de troligen är mest kända för.

Mycket nöje!

3 kommentarer:

Smörblomma sa...

Det vore kanske värt att forska i, det kunde ju bli katastrof om ett land leddes av en utvecklingsstörd. Tänk om han vore diktator dessutom.

Jag tycker att Sverigefientliga invandrare kunde hållas kvar i sitt hemland. Snacka om att bita av den hand som föder en :(

charlotte sa...

haha den var både rolig o lite sorglig på samma gång..

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Ja, det är vekligen en intressant tanke, vore han diktator skulle han säkert starta ett världskrig som skulle få alla världskrig tillsammans att framstå som världens fjuttigaste brakskit i jämförelse.
Angående att hållas kvar i sitt hemland: Absolut, sådana avskum har ingen som helst rätt att vara i Sverige.

Svar till charlotte: Nja, hehehe, jag tyckte att den var jätterolig jag, hoho!