lördag 12 september 2009

Den utvecklingsstörda presidenten

Säga vad man vill om ett land som styrs av en utvecklingsstörd, förståndshandikappad och eventuellt cp-skadad president.
Men inte har landets folk det bra inte.

Men anledning av detta så skulle man kunna tro att större delen av de människor som sitter på ledande poster i de svenska riksdagspartierna, t ex Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson och Lars Ohly, har samma symptom som det landets president.

Men vilket land är det då som jag pratar om?
Jo, det afrikanska landet Zimbabwe och dess diktatorpresident Robert Mugabe.

President och president förresten, en kraftigt förståndshandikappad och utvecklingsstörd utsugare som har kört landet i botten ända från den dag som han tog makten passar bättre.

Det var nog säkert han som saktionerade och organiserade alla mord på afrikanska vita jordägare som begicks av svarta afrikaner också, de som inte blev mördade tvingades fly från sina marker fortare än kvickt.
Det ligger inom möjligheternas gräns att det var Mugabe som låg bakom allt det här, med tanke på hur mycket han hatar vita människor.

Jag minns inte om detta hände i slutet på 90-talet eller under 2000-talet, men det har stått om det och på annat sätt rapporterats om det i massmedia världen över.

När det gäller att vara förståndshandikappad, utvecklingsstörd och hatisk emot vita människor så kom det senaste exemplet på det idag.

Följande artikel stod nämligen idag på SVT text-tv:

Mugabe skäller ut "vitingar"

Inför lördagens besök av en EU-delegation kom Zimbabwes president Robert Mugabe med ett oväntat utfall mot "bloody whites" (jävla vitingar).

-Vem har sagt att britter och amerikaner ska härska över andra? Vi har inte bjudit hit de jävla vitingarna! De vill lägga näsan i blöt i våra affärer, sade Mugabe.

EU-delegationen med bl. a. Sveriges biståndsminister Gunilla Carlsson, är den första på sju år att besöka landet. Den ska träffa såväl Mugabe som hans främsta rival premiärminister Morgan Tsvangiri.

Ja, vad ska man säga om denne Robert Mugabe?

Det är väl en sak att han är rasist, men att vara en förståndshandikappad, utvecklingstörd (eventuellt cp-skadad) politiker, eller i hans fall diktator, som nästan dygnet runt skriker som en vanvettig hund i sin okunniga dumhet, ja, det är någonting helt annat det.

Fast helt bortom allt vett och någorlunda tankeverksamhet är han kanske ändå inte.

Vid ett tillfälle någon gång i mitten på 90-talet så använde han ju allt bistånd som kom till Zimbabwe till att rusta upp hela landets militärstyrka med.
Inte så mycket som ett öre gick till den svältande befolkningen.

För att vara förståndshandikappad och utvecklingsstörd så var det ju ganska smart ändå, om man bortser ifrån att det upptäcktes då.
Hans drag var visserligen helt förkastligt, men ändå.

Även ett avskum förtjänar en "morot" ibland, även om det är en som är så genomrutten att den har börjat att rinna ur handen.

Vad anser ni själva om denne Robert Mugabe?

4 kommentarer:

charlotte sa...

jag avskyr allt sådant folk som skor sig på andra. en värssta sortens parasit. förtryckare av sitt eget folk är ganska lindrigt sagt men den mannen har inte många hemma o inte mkt till känsloliv heller.

charlotte sa...

hsv: haha det var ju synd att de inte var villiga att "ordna upp" hans liv. förresten att vara cp-skadad betyder ju inte att man har sämre IQ än andra.

Smörblomma sa...

Ja, det var egentligen enda sättet att få in honom på. Man måste gå handgripligen tillväga.

Inlägget för tankarna till monarkin: Tänk om den förstfödda/e är utvecklingsstörd. Blir det då den som blir landets regent?

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Nej, han är en äkta looser, och kan bara hålla sig fast vid makten genom att förtrycka och förfölja sitt eget folk.
Angående cp-skadad: Det är sant, men eftersom jag har skrivit det och det om honom så kunde jag ju skriva lite mera.

Svar till Smörblomma: Det där om utvecklingsstörd var en intressant fråga, jag vet faktiskt inte.