söndag 29 september 2024

Anna Kinberg Batra "sparkas" som landshövding - får nytt toppjobb med samma lön

Efter att den tidigare moderatledaren Anna Kinberg Batra blivit uppmärksammad för att ha anställt vänner och bekanta (alltså jäv) får hon nu sparken som landshövding


Hon lämnar sin post nästa torsdag, men får istället nytt toppjobb. Denna gång är det på regeringskansliet, och med samma lön som hon hade som landshövding (närmare bestämt på 114 800 kronor per månad).

Frågan är alltså hur allvarligt Ulf Kristersson ser på de "tabbar" som hon har begått den här gången, för liksom alla andra gånger som hon har blivit uppmärksammad för att ha brutit mot både det ena och det ena så anser hon även denna gång inte att hon har gjort något fel. I annat fall hade hon ju avgått självmant, med andra ord så fortsätter hon att skada sitt parti på grund av sitt enorma ego.

Men frågan är vem som har gjort mest fel här. Är det hon eller Ulf Kristersson? Han har ju vetat om hennes förflutna angående alla brott som hon har begått, och ändå anställer han henne som landshövding. Alltså är det lite hyckleri (inte så LITE heller) när han säger att han har fortsatt förtroende för henne. Men det förtroendet måste ha försvunnit väldigt snabbt det, för bara några timmar efter att han gick ut med att han har förtroende för henne så fick hon "sparken".

Ja, visst är det oerhört "jobbigt och kännbart" för henne, det måste ju vara helt fruktansvärt att behöva sluta på ett toppjobb och i samma vända få ett nytt toppjobb med samma höga lön som man hade innan. Nåja, nu är det ju knappast långt ifrån första gången som en hög tjänsteman (eller i det här fallet tjänstekvinna då) inom regeringen (oavsett vilken den är) som får sparken från en hög post hamnar på regeringskansliet med lika hög lön som personen hade innan. 

Regeringskansliet verkar vara riksdagens svar på cirkusens avdelning för clowner!

Undrar förresten hur många "stolpskott" som jobbar på regeringskansliet vid det här laget, snart är det väl fullsatt där! Och då får de väl bygga om byggnaden så den blir större för alla pajaser och andra pellejönsar, eller flytta hela packet till någon nerlagd fängelseanstalt! Gällande det sistnämnda så finns det ju hur mycket plats som helst, dessutom fortsätter ju "lagren" att fyllas på med fler höga tjänstemän som blivit avslöjade.

När hamnar förresten nästa pedofil på regeringskansliet (såvida det inte finns några där redan)? Hela riksdagen är ju korrupt!

Men tillbaka till den senaste skandalen kring Anna Kinberg Batra. Hade Ulf Kristersson haft "råg i ryggen" så hade hon uteslutits ur Moderaterna med omedelbar verkan och blivit inskriven hos Arbetsförmedlingen och haft samma krav på sig som alla andra arbetssökande. Så borde det för övrigt vara för alla politiker och andra tjänstemän på höga poster (t ex journalister inom mainstreammedia) som har begått brott. Men visst ja, de är ju "finare" än vanliga människor, och då går det ju inte.

Eller för att citera en textrad från en låt av den gamla Oi!-gruppen 4 Skins: "One law for them, and another law for us"!

Relaterat: 

Anna Kinberg Batra får nytt jobb men samma lön

4-skins - One Law For Them

2 kommentarer:

MsTibbs sa...

Jag håller med i sak. Men det är en byrokratiregel som är väldigt gammal som gör att hon får samma lön och jobb på ”elefantkyrkogården”. Det är inte Uffes fel. Däremot borde hon inte fått det första jobbet från första början. Hon ger ju inget förtroendeingivande intryck direkt frågar du mig….

Anonym sa...

Klockren blogg broder