söndag 19 mars 2023

Försvunnen kvinna hittad i frysbox i Värmland

I torsdags gjordes det en hemsk upptäckt någonstans i Värmland, då hittades nämligen en död kvinna i en frysbox efter att i många år varit försvunnen. Enligt vissa uppgifter har hon varit försvunnen i hela 8 år, men nu är hon alltså återfunnen, om än på ett minst sagt makabert ställe. Lägger man någon i en frysbox så kan det bara vara två orsaker till det, i vilket fall som helst har i alla fall ett mord begåtts.


Därför är det anmärkningsvärt att kvinnans sambo, som är misstänkt för mordet, har erkänt att han har mördat henne samtidigt som han nekar till brott.

Hur går detta ihop? Är mannen medveten om att ett mord är ett brott?

Eller hur ska han ha det? 

Ännu har det inte framkommit varför han har mördat sin sambo, men med tanke på vart han lade henne någonstans så är det ganska uppenbart att han visste att han hade begått ett mord (alltså ett brott, oavsett vad han säger) och därför försökt dölja detta. Och vad passar då bättre att dölja det med än att lägga kroppen i en frysbox? Ja, inte sådär jättemycket precis.

När jag läste om detta så kom jag att tänka på amerikanska seriemördare, en del av dem har ju lagt sina offer på ett sådant ställe efter att ha styckat dem. Nu var dock varken mannen eller hans sambo amerikaner, utan norska "norrbaggar", alltså från Norge.

Men ändå.

Eller för citera ett känt citat: "Sånt där händer bara på film".

Fast uppenbarligen inte bara där, utan in real life också. I det här fallet då någonstans i Värmland, alltså "någonstans i Sverige" för att citera den kända TV-serien "Någonstans i Sverige" med samma namn med Janne "Loffe" Carlsson i en av huvudrollerna.


Relaterat: Död kvinna hittad i frysbox i Värmland

2 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Så sjukt att mörda någon och sedan lägga i en frysbox.

Karpstryparn sa...

Jo tack!