lördag 22 februari 2020

Terrorist studerar på Karlstads universitet - uthängd i informationskampanj

En man som har dömts för terrorbrott emot den danska tidningen Jyllandsposten studerar på Karlstads universitet. Personen ifråga hette tidigare Omar Aboelazm, men har efter ett långt fängelsestraff för brottet bytt namn.
Från universitetets sida verkar hans brott inte vara någonting att bry sig om, istället slår universitet ifrån sig med att "han är en student som alla andra" och att det inte finns någon anledning till att vara orolig.
Med andra ord så skulle inte universitetets säkerhetschef Jan Gambring bry sig om om terroristen skulle begå terrordåd där, t ex bombhota eller spränga en bomb där.
"Han är bara en student som alla andra", heter det ju.
Inte heller bryr man sig om de andra eleverna på universitetet. De är säkert oroliga över att en sådan brottsling går där, inte minst då de som går samma linje som honom.
Även Säpo struntar fullständigt i mannen, de har ju "full koll" på honom från deras sida heter det (naiva som de är).

Som tur är finns det kloka människor som bryr sig om sin omgivning och som vill upplysa om vad han är för sorts person, till skillnad från Karlstads universitet då som vill mörka.
I måndags hängdes nämligen den före detta Omar Aboelazm ut på ett hundratal affischer i en informationskampanj vid universitetet:


Både universitetet och polisen reagerar starkt över detta, det är tal om både förtal och att det finns en hotbild mot terroristen. Och han själv tycker inte det är så "trevligt" att bli uthängd, vilket är fullt förståeligt. Att bli avslöjad är ju aldrig kul.
Däremot bryr sig ingen om vad han har gjort, ja, utom de som stod för informationskampanjen om honom då.
Ty de är bra människor.
Och med handen på hjärtat: Vad måste till för att Karlstads universitet ska förstå att det är ett problem att en person som har dömts för terrordåd studerar hos dem?
Ett nytt terrordåd som får dådet mot Jyllandsposten att framstå som småskit?
Eller behövs det ett nytt Akilovdåd kanske?
Ja, den som lever får se.
En sak är i alla fall klar, nämligen följande: Tydligen är det viktigare att påstå att "högerextrema grupperingar" (typ extrema moderater då?) ligger bakom kampanjen än att skydda allmänheten.
För att skydda allmänheten är ingenting att bry sig om, i alla fall inte från varesig Karlstads universitets, polisens, eller Säpos sida!

Relaterat:
Lappar på universitet varnade för terrordömd man

Terroristens nya liv - universitetet i Sverige

Inga kommentarer: