tisdag 16 juli 2019

Trump drar in asylrätten och det blir ett jävla liv - när Barack Obama gjorde samma sak var det knäpptyst

Idag drog USA:s president Donald Trump in asylrätten beträffande invandring från Centralamerika. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, presidentens användande av redan existerande lagar anklagas för att vara rasistiskt, och med andra ord så är anklagelserna som vanligt enormt hycklande (jag återkommer till det sistnämnda längre ner i denna bloggartikel).
Men vad säger Trump själv om anklagelserna då? Jo, han tar dem naturligtvis med ro:


Och varför skulle han inte göra det? Till skillnad från många andra makthavare i USA så ser han problemen med invandring och vill inte ha den utveckling som har skett i Sverige där ingenting görs för att försöka stoppa alla problem och nackdelar som invandring för med sig.
Dessutom är det skillnad på invandring och invandring men det kan inte hans motståndare se, ånej, de kan bara se fördelar med invandring.
De är som Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt, fast flera då. 
Av någon anledning så finns det också s k "människorättsorganisationer" i USA som hävdar att Trump bryter emot USA:s lagar , men vilka lagar som han påstås bryta emot är det naturligtvis knäpptyst om.
Det är helt enkelt lika knäpptyst om det som det var när USA:s förre president Barack Obama satte någon form av rekord när det gäller att utvisa invandrare och "flyktingar" från USA , men eftersom Obama ansågs representera den "goda" sidan så blev det inga reaktioner.
Så vad är egentligen skillnaden på det som Trump nu gör och det som Obama då gjorde? Jo, ingen alls.
Den enda skillnaden är att Obama är svart och att Trump är vit samt att bara en av dem är USA:s president (gissa vem, och ni vinner en hammock *Skrattar*). Men i övrigt är det faktiskt ingen skillnad.

Nej, det hela handlar bara om att man inte gillar att USA har fått en president som bryr sig om sitt land (tänk om samma sak gällde Sverige, vad bra det skulle vara då), samt att man inte gillar Trump som person. Men då är det ju bättre att man är ärlig och säger det, istället för att fortsätta med anklagelser som bara blir dummare och dummare än de förra ju längre tiden går.
Visst, det klart att det finns nackdelar med Donald Trump, ingen har väl påstått någonting annat (allra minst pöbeln då). Men det vore ju bra om hans alla motståndare här och var kunde försöka vara lite sakliga någon eller några gånger istället för att ständigt fortsätta drivas utav känslor och utbrott tillhörande sådana.
Men visst, pöbeln har ju alltid rätt.
Eller?

Relaterat:
USA stramar åt möjligheten att söka asyl

Inga kommentarer: