lördag 15 september 2018

Ett riksomfattande och välplanerat valfusk kännetecknade valet 2018

I morgon söndag är det en vecka sedan valet 2018 var, ett val som tydligt har präglats av ett mycket omfattande valfusk. Ta bara det här med att valmyndighetens sida kraschade under den kvällen, innan kraschen hade Sverigedemokraterna nästan 24 % av rösterna men när sidan kom tillbaka så var den siffran nere i 17 %:


Detta är dock långt ifrån det enda beviset på valfusk, det finns nämligen hur många som helst. Detta drabbade främst Sverigedemokraterna, men också Alternativ för Sverige och Nordiska Motståndsrörelsen.
Några exempel av många i den stora mängden valfusk:
I Luleåtrakten åkte en ung kvinna till 2 vallokaler och snodde SD:s valsedlar.
På en vallokal i Kil i Värmland blev de röstande tillsagda att inte slicka igen kuverten.
På flera vallokaler i landet gömdes SD:s valsedlar under bordet, på andra håll lades de på särskilda bord som ställdes långt ifrån de andra borden och som doldes bakom skynken, och på ytterligare andra håll slängdes både SD:s och AfS:s valsedlar i papperskorgen.
En socialdemokratisk politiker i Degerfors ringde upp folk och erbjöd 500 kronor för ett personkryss .
En annan socialdemokratisk politiker i Degerfors följde med röstande bakom skärmarna i en förtidsröstslokal .

Men inte bara SD, AfS och NMR drabbades av valfusk. På flera håll rapporterades det om att folk som skulle rösta fick reda på att de redan hade röstat, dessa personers legitimation hade alltså förfalskats och tydligen också deras röstkort.
Att förfalska ett röstkort är naturligtvis betydligt svårare än att förfalska en legitimation, men hur som helst så hade det alltså skett.
Och så har vi den muslimske politikern Ali Khalil som representerade Miljöpartiet och som erbjöd  två moderata politiker 3000 röster mot att personerna skulle ge bygglov till en moske' .

Sammanlagt har nästan 70 anmälningar om valfusk kommit in till Riksenheten mot korruption.

Men Valmyndigheten då? Har den inte något system för att kontrollera valfusk?
Svar nej, i alla fall inte enligt Valmyndighetens chef .
Detta är minst sagt skandal. Det är inte konstigt att en representant för det internationella samarbetsorganet OSSE säger att årets val i Sverige är det mest odemokratiska val han någonsin sett .
Sedan kan Aftonbladet och Dagens Nyheter tjata om konspirationsteorier hur mycket de vill, faktum är att det är de själva som sprider konspirationsteorier.

En sak är i alla fullständigt klar, nämligen följande: Hur man än vrider och vänder på det så går det inte att förneka att årets svenska val har präglats av ett riksomfattande valfusk som också är väl planerat.
Faktan för detta talar nämligen sitt tydliga språk.

Inga kommentarer: