torsdag 13 februari 2014

Den man som har fött flest barn får jobbet

Nu får det väl ändå vara nog med allt tjat om jämställdhet, kvotering osv.
Vad är det som har gått snett i Sverige igen? S k "jämställdhetspersoner" och människor som är för kvotering på alla håll och kanter skriker sig hesa om det hela värre än kråkor som lider av en extremt aggressiv form av halsbränna.
Ta bara det här med kvotering t ex, nu slår både Socialdemokraterna och regeringen på "stora trumman" och slår sig för bröstet värre än den så välkända jättegorillan King Kong någonsin har kunnat göra.
Båda två mer eller mindre slåss om att bli den sida som kan överträffa den andra sidan om det här, ja, det verkar faktiskt som om de försöker överträffa självaste Mona Sahlin angående dessa galenskaper.
Mona Sahlin har ju genom åren gjort sig känd som "galenskapskvinnan nr 1" angående sånt här, man minns ju t ex följande uttalande ifrån henne:
"Om en invandrare och en svensk söker samma jobb så ska invandraren få jobbet. Inte för att han eller hon är mest kompetent för det, utan för att personen är invandrare.
Om svensken skulle vara mest kompetent spelar ingen roll, invandraren ska ändå få det."
Både regeringen och Socialdemokraterna försöker sig alltså på en "Mona Sahlin":are, snacka om genomkorkat valfläsk alltså.
Och angående jämställdhet: När ska män börja föda barn förresten? Jämställdhet är ju jätteviktigt ju. Att sedan de biologiska möjligheterna tillika förutsättningarna inte finns där spelar ingen roll, ånej, det ska genomföras ändå!
Med andra ord så har kvotering och jämställdhet mycket gemensamt, även om kvoteringsfall inte har så mycket med att män ska föda barn att göra.
Fast det klart, med tanke på allt tjat som har varit om kvotering den senaste tiden så får vi väl snart höra någon politisk korrekt makthavare, t ex någon representant för något av sjuklövernpartierna, säga följande:
-Den man som har fött flest barn får jobbet!
En kommentar om det hela i en Facebookgrupp sammanfattar det hela ganska bra:
Jag är emot alla former av kvotering. Man skall anställas på sina meriter, sin lämplighet och sina personliga egenskaper. Den som är mest lämpad för arbetet skall få tjänsten oavsett kön eller etnicitet. Att vara kvinna eller utlänning är normalt sett ingen merit som jag ser det - lika lite som det är en merit att vara etnisk svensk eller man. Vad man egentligen säger med kvotering är: Du är egentligen inte bäst lämpad, men eftersom du är invandrare eller kvinna, får du jobbet ändå trots att det finns svenskar och män som är bättre lämpade för arbetet. Om en infödd svensk och/eller en man är bäst lämpad och har bäst meriter, är det då inte diskriminering mot denna person om den inte får arbetet, därför att man istället väljer att kvotera in invandrare eller kvinnor som har sämre meriter eller är mindre lämpade?
http://www.di.se/artiklar/2014/2/13/lofven-hotar-med-kvoteringslag/ ,
http://www.di.se/artiklar/2014/2/13/regeringen-nara-kvoteringslag/ ,
http://www.svd.se/naringsliv/lofven-hotar-med-kvoteringslag_8988108.svd ,
http://www.bt.se/nyheter/lofven-hotar-med-kvoteringslag%284155735%29.gm ,
http://www.svd.se/naringsliv/kritiken-mot-jens-spendrup_8981238.svd?sidan=10 .

Inga kommentarer: