fredag 22 november 2013

Vänsterpartiet splittrat angående uteslutningen av Markus Allard

Att Vänsterpartiet under de senaste veckorna har blivit avslöjade med att samarbeta med den vänsterextrema terroristorganisationen Revolutionära Fronten är illa nog för partiet.
Men för 20 timmar sedan kom nästa bakslag för partiet.
Saxat igår från Vänsterpartiets Facebooksida:

"Vänsterpartiets verkställande utskott har idag beslutat att suspendera Markus Allard, medlem i Vänsterpartiet Örebro. Skälet är att Allard i en intervju har uttalat stöd för Revolutionära Fronten och försvarat våld som politisk metod.
I sociala medier pågår det en debatt om varför Allard uppmanats lämna partiet. Det finns de som försöker göra gällande att det är på grund av att han ”lajkat” Revolutionära Frontens sida på Facebook. Det är inte sant överhuvudtaget. Man kan ”lajka” sidor som man inte alls gillar, exempelvis för att få information. Uteslutningsärendet beror på att Allard i en intervju har uttalat stöd för Revolutionära Fronten och försvarat våld som politisk metod, vilket strider mot Vänsterpartiets värderingar."

Uppenbarligen har detta skapat en splittring i partiet, enligt olika källor så är det många av Vänsterpartiets väljare och sympatisörer som tycker att uteslutningen av Allard går emot en del av de värderingar som partiet står för. Många säger att de inte kommer att rösta på Vänsterpartiet mer på grund av uteslutningen.
Man kan tycka att det vore mer rimligt av dessa personer att inte rösta på partiet på grund av dess samarbete med en viss terroristorganisation som hårdbevakas utav Säpo, men så är tydligen inte fallet.
Men jag förstår Vänsterpartiets ledning, med tanke på att det är inte är så långt kvar till nästa års val så skulle det skada partiet om man tillät personer som hyllar Revolutionära Fronten att sitta kvar i toppen.
Samtidigt är det dock ett hyckleri, man utesluter Markus Allard men låter topppersoner i partiet som gör samma sak sitta kvar på sina poster.
I vilket fall som helst har allt detta skadat Vänsterpartiet, frågan är alltså inte om det har gjort det utan hur mycket det har gjort det.

Här följer några relaterade artiklar:





Inga kommentarer: