onsdag 26 april 2017

Kvinna avled - fick avslag om sjukersättning från Försäkringskassan 2 månader efter sin död

"Mycket ska man höra innan öronen trillar av", heter det ju, dock passar uttrycket "Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ut" betydligt bättre i det här fallet. För det var nästan så att de gjorde det på mig idag.
Man undrar ju verkligen hur det står till med myndigheterna i det här landet, i det här fallet Försäkringskassan. Visst, de har ju friskskrivit folk förut som inte har varit arbetsföra, t ex en person som var svårt sjuk i cancer och som dog 2 dagar efter att personen ifråga hade "friskförklarats" av en av Försäkringskassans "läkare". 
Det hette att personen var "fullt frisk och arbetsför", detta fall är välkänt och Försäkringskassan fick stå där med skammen. 
Men den största skammen fick dock den dåvarande borgeliga socialförsäkringsministern (har för mig att hon hette Kristina i förnamn, efternamnet minns jag inte), hon var den som fick stå som huvudansvarig för detta eftersom det var hon som hade stiftat reglerna.

Och nu har det hänt igen, fast på ett helt annat plan fast minst lika illa.
Det hela handlar om en kvinnan vid namn Catrine Lundgren som var 51 år när hon dog, hon bodde i Bureå utanför Skellefteå och hade flera gånger ansökt om sjukersättning innan hon dog i den sjukdom som hon ansökt om sjukersättning för.
Visst, att dö är det väl få människor som vill, men att som anhörig till någon (som i det här fallet till Catrine Lundgren) få höra att "att kvinnan avlidit betyder ju inte att arbetsförmågan var stadigvarande nedsatt" .....,Ja, ni förstår nog varför jag har svårt att finna de rätta orden i det här fallet.

                                               (bild på Försäkringskassan i Skellefteå)

Har Cecilia Udin, nationell försäkringssamordnare på Försäkringskassan, som sade detta ingen som helst skam i kroppen? Vet hon ens vad det är för någonting?
Eller uttryckt på ett annat sätt: Hur sjutton kan man säga någonting sånt här, och sedan sova gott om natten?
Eller vaddå, tror hon att Catrine Lundgren hittade på sin sjukdom?
Visst, det klart att det jobbar bra och vettiga personer på Försäkringskassan också, men denne Cecilia Udin är uppenbarligen inte en av dessa.
Man undrar ju också vad det var för pappskalle (alternativt pappskallar) på Försäkringskassan som inte gav Catrine Lundgren sjukersättning, istället ansåg de tydligen att hon var helt frisk!
Anser de det fortfarande tro? Anser Cecilia Udin det?
Catrine Lundgren är ju D.Ö.D, alltså död!




Inga kommentarer: