fredag 5 maj 2017

Lex Maja har införts - kan vara regeringens enda vettiga beslut

I förrgår röstade Sveriges riksdag igenom en lag som gör det möjligt för vårdpersonal att anmäla misstänkt vanvård av djur, beslutet om denna lag har sin bakgrund i att en katt som hette Maja förra året lämnades att svälta ihjäl efter att hennes ägare hamnat på sjukhus.
Vad heter då denna lag? Jo, lex Maja. Det var Djurens Rätt och Svenska Kattskyddsförbundet som föreslog den lagen, och nu har den alltså röstats igenom.
Många, däribland jag själv, tycker naturligtvis att detta är bra, inte Sveriges katter då inte minst:


Denna lag borde dock ha kommit många år tidigare, detta eftersom sånt här händer väldigt ofta. Men lagen kommer inte att gälla bara katter utan också andra alla husdjur, i annat fall vore ju denna lag totalt meningslös.
Den ska också gälla inte bara vanvårdade och sjuka djur, utan också djur som blir lämnade ensamma hemma eller som riskerar att bli lämnade.
Som sagt, jag tycker att denna lag är väldigt bra, djurplågeri är ju tyvärr väldigt vanligt oavsett om det är medvetet eller inte. Det är bara att hoppas att lagen kommer att följas.
Det som jag tycker är väldigt förvånande är att regeringen har röstat för denna lag.
Hur kommer det sig? Regeringen är ju fullständigt inkompetent, t ex har den ju en av världens absolut sämsta och mest inkompetenta ledare:


Men visst, även "IQ Badboll" kan väl hitta ett matnyttigt korn någon gång...någonstans.
Eller också har helvetet frusit till is, jag vet inte så noga.

Inga kommentarer: