onsdag 19 april 2017

Donald Trumps "armada" stävade åt fel håll - gör en "Göte Johansson:are"

På grund av att en amerikansk "armada" som, enligt Donald Trump, var på väg mot Nordkorea istället hamnade i en militärövning i Australien får han nu saftig kritik för detta.
Och det med all rätt naturligtvis, visst, man kan ta fel på saker och ting, men att inte kunna skilja på dessa två länder är minst sagt väldigt illa. Det spelar förresten ingen roll vilka länder det gäller, såvida inte länderna är exakt likadana på alla sätt eller ligger på exakt samma ställe. Och så är det ju inte med länder.
Nu var det dock inte Trump som satte ut kursen, detta bl a på grund av att han inte är någon kommendörkapten i USA:s Stillahavsflotta utan som alla vet USA:s president. Men någon på huvudfartyget, alltså hangarfartyget USS Carl Vinson, måste ha gjort något helt åt helvete galet. Fattade inte kaptenen på det ordern från amiral Harry Harris?
Eller uttryckt på ett annat, och samtidigt lite mildare, sätt: Vad gick snett?
Men eftersom Trump är "högsta hönset" så att säga så är det ju han som bär huvudansvaret. Själv vet jag inte hur han ställer sig till tabben, men eeeeh:





Denna tabbe får mig att tänka på det gamla radioprogrammet Metropol som sändes i P3 i Sveriges Radio under fredagskvällar på 80-talet, under ett stort antal år så hade programledarna Niklas Levy och Ingvar Storm en mopedburen "radioreporter" vid namn Göte Johansson som åkte runt till höger och vänster i hela Sveriges land för att varje fredag ringa in till programmet och lämna minst sagt konstiga rapporter om både det ena och det andra.
Ibland uppstod det även lite stolligheter av andra slag också, ta bara t ex när han tog fel på Öland och Gotland, när han skulle till Öresund men istället hamnade i Östersund (eller var det tvärtom? Jag minns inte riktigt), osv.

På grund av detta undrar jag nu följande:
Är kaptenen på hangarfartyget på något sätt inspirerad av Göte Johansson? Är Donald Trump det?
Var de kanske flitiga lyssnare av Metropol dessa fredagskvällar?
Ja, vem vet. Ett lustigt sammanträffande, eller en intressant likhet om man så vill, är det i alla fall.

Relaterat:

Trump on North Korea: "We Are Sending an Armada"

Trumps "armada" mot Nordkorea falsk

Inga kommentarer: