onsdag 24 juli 2013

Swebus om spärrningarna av Sverigevänliga sidor: "Misstaget var ett "fel", är nu åtgärdat"

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta åt alla patetiska bortförklaringar, men roligt att se att jag kan påverka.
Efter att jag i måndags hade skrivit om att Swebus har spärrat Sverigevänliga sidor, t ex min blogg och bloggen Every Kinda People, så tipsade jag Exponerat om det hela.
De skrev då direkt en artikel om det och kontaktade därefter Swebus via mail för att få reda på om varför bussbolaget hade spärrat dessa sidor, Exponerat bad också om en kommentar.
Men de fick faktiskt någonting från Swebus, vilket jag inte trodde att de skulle få.
Vad var det då? Jo, ett svar och en förklaring till det hela. Men vilken "förklaring" sen.
Se och läs själva (klicka på bilden för att läsa konversationen mellan Exponerat och Swebus):

 
 
Och här har ni det blogginlägg som alltihop grundar sig i, och därmed startade med: http://karpstryparn.blogspot.se/2013/07/swebus-sparrar-sverigevanliga-sidor.html .

3 kommentarer:

Martin sa...

Är väl en ok förklaring? Den alternativa förklaringen är en aktivistisk anställd och tja, sånt kan alla företag råka ut för. Jag tycker bussföretag skall syssla med att flytta människor från a till b medelst bussar, inte med politik. Och det verkar faktiskt vara precis vad Swebus gör, hålla sig till busstrafik. Väldigt bra dessutom, jag upphör aldrig att förvånas över att jag från Stockholm kan ta en Swebuss nästan vart som helst, oavsett hur liten staden är. Och billigare än något annat färdmedel.

Karpstryparn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karpstryparn sa...

Svar till Martin: Nja, den "förklaringen" osar micrad katt, om jag säger så. Men visst, om det är sant det som Swebus säger, varför blev då hela blogspot.com spärrat? Jag är säker på att de ansåg att det finns för mycket politiskt inkorrekt där och att det var därför som hela blogghotellet spärrades. Vad de inte tänkte på är att blogspot.com är som vilket annat blogghotell som helst, det finns alla möjliga sorters bloggar där, t ex sportbloggar och bildbloggar. Allt är alltså inte politiskt.
Ska Swebus spärra alla blogghotell som de anser är mycket politiskt inkorrekt på så måste de spärra ALLA sorters blogghotell som finns, med väldigt få undantag då.
Men jag håller med dig, bussföretag ska inte ägna sig åt politik.
Själv håller jag inte Swebus högt efter detta, de trodde nog inte att de skulle bli exponerade med sitt rävspel.
Men tji fick de!