fredag 28 september 2012

Vad är fel med att visa den sanna bilden av islam?

Tidigt i morse så greps i Los Angeles skaparen av filmen "Innocence of Muslims", alltså den film som har fått (och får) muslimer världen över att bli topp tunnor rasande, begå mängder med grova våldsamheter och gå bärsärk överallt. Och jag förstår dem, sanningen svider ju.
Personen ifråga, som är en kristen egyptier, greps i sitt hem för att brutit mot den villkorliga dom som han fick för bedrägeri.
Själv blev jag lite förvånad över vilken etnicitet som mannen hade, man trodde ju att det var en vit person som hade skapat filmen. Men så var det alltså inte.
Och angående alla muslimer som är rasande över filmen: Vad är deras problem? Eller rättare sagt, hur många problem har de? Den som har skapat filmen är ju av deras egen sort (fast kristen numera), och han om någon borde ju veta sanningen om islam.
För jag tror knappast att han komverterade till kristendomen utan orsak. Dessutom verkar han varken vara fanatisk, intolerant, hatisk, trångsynt, enkelspårig, inskränkt, världsherraväldeaktig, hjärntvättad eller ha "tunnelseende".
Alltså kan han inte vara muslim.

Läs mer om det hela på bl a

http://nyheter.se.msn.com/photopage.aspx?cp-documentid=251478610 ,

http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-bakom-islamfientlig-film-gripen ,

http://hd.se/utrikes/2012/09/28/man-bakom-islamfientlig-film/ ,

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1078667-man-bakom-islamfientlig-film-gripen

och

http://www.friatider.se/muhammed-filmare-gripen-av-polis .
1 kommentar:

Smörblomma sa...

Ha ha, ja man kan bli förvånad :) Men, men...