onsdag 20 mars 2019

Efter Feministinspektionens reportage om Robert Aschberg: Aschberg går i pension

Var någonstans gick det snett för Robert Aschberg? Varför blev han antidemokrat? Alla vi som är äldre minns väl hans TV-program Diskutabelt som sändes i slutet av 80-talet (ett misslyckat försök att starta upp programmet gjordes i början av 2000-talet), på den tiden var han en bra journalist. Även under hans tid som programledare för TV3-programmet Insider var han helt okej, och vi ska heller inte glömma Grannfejden i samma kanal.
Men som sagt, någonstans gick det snett, från att ha varit omtyckt och bra utvecklades han till ett riktigt monster som gick in för att göra sitt för att förinta demokratin.
Och nu har monstret gått i pension:


Men varför? Blev medborgarjournalisterna bakom den GS-allierade Youtubekanalen Feministinspektionen för mycket för honom?
Jag tänker nu på det reportage om Aschberg som Feministinspektionen släppte för några dagar sedan på Youtube, och som bara någon timme efteråt tillsammans med kanalen raderades av Youtube efter påtryckningar från honom och Frida Boisen från det utskämda TV-programmet Trolljägarna.
Visst, jag hade heller inte gillat om en massa ljusskygga saker kom fram om mig som person, samtidigt gäller det att tänka längre än vad näsan räcker.
Men det gjorde varken Boisen eller Aschberg, i annat fall borde de ha fattat vad som skulle hända.
Resultatet av att Feministinspektionens Youtubekanal raderades blev nämligen att reportaget om Aschberg spreds fortare än vinden här och var på internet (t ex här , här , här , här , och en massa andra ställen). Skarp kritik mot hans unkna agenda riktades också från väldigt olika håll, t ex från den kända internettidningen Newsvoice .
Även utländsk media har uppmärksammat reportaget om Robert Aschberg.

Men vad är det då som är så känsligt? Vad är det som Aschberg och hans demokratihatande gelikar inte vill att folk ska få reda på om honom?
Jo, detta (saxat från en av de beskrivningar om reportaget som handlar om honom):

"Denna dokumentär innehåller mängder med avslöjanden, bl.a. konfronteras Robert Aschberg med att han köpt barnporrfilmer. Något som han råkar erkänna för Johan Andersson. Det avslöjas även att Robert Aschberg tycker det är ok att ha sex med djur. Dokumentären avslöjar att Robert Aschberg ljugit upprepade gånger, bl.a. om vad som stått i ett avskedsbrev, som låg i anslutning till en person som påstås ha begått självmord. Dokumentären kartlägger hela Robert Aschbergs kontaktnät, som till stora delar består av sexualförbrytare, våldsverkare och mördare. Även frågetecknen kring ”Solvallakungen”, Stieg Larsson och Bechir Rabanis dödsfall tas upp. Vänner och ovänner till Robert Aschberg intervjuas. Flera personer som intervjuas har blivit lurade av att Robert Aschberg skrivit ut checkar utan täckning på nästan ofattbara 500 miljoner kronor. Något som Aschberg slapp straff för eftersom rättssystemet gick på hans påstående om att checkarna var ett ”spel för galleriet”.

Med sådana avslöjanden är det fullt förståeligt att Aschberg & Co gör allt för att försöka stoppa Feministinspektionens reportage om honom, problemet är bara att de är alldeles försent ute.
Borttagandet av både reportaget och kanalen har skapat en storm på alla möjliga ställen på internet (alltså långt ifrån bara de ställen som jag länkat till), och detta är enbart Trolljägarnas eget fel.
För om man inte hade sett till så att Feministinspektionens Youtubekanal och därmed också reportaget ifråga hade raderats så hade mängder med helt vanliga medborgare inte reagerat så kraftigt.
Men ska vi ha demokrati så ska vi ju ha det. Eller hur?
Det är nämligen inte lyckat av politiskt korrekta samhällsomstörtare som t ex "journalister", PK-politiker, och andra liknande makthavare att köra över folk, det kan nämligen slå tillbaka på dem själva.
Och nu har det gjort det igen, den här gången på Robert Aschberg.

Men tydligen klarar han inte av att hantera det här, i annat fall hade han inte tagit pension i det här läget.
Det är för tätt inpå skandalen för att det ska röra sig om någonting annat än en dålig bortförklaring från hans sida. Normalt sett går man ju i pension vid 65 års ålder, det gäller de flesta människor i Sverige och även honom själv.
Så varför väntade han tills först nu? Varför tog han inte pension redan vid 65 års ålder?
Och framför allt: Varför väntade han med att ta pension förrän i samma veva som Feministinspektionens avslöjande reportage om honom uppdagades?
Nej du, Aschberg, den "gubben" går inte!

Relaterat:

Nedstängning av samhällskritiskt Youtubekonto hyllas av minister

Feministinspektionens Twitterkonto

Granskning Sveriges Twitterkonto

4 kommentarer:

Rosa Traktorn sa...

Grymt bra text.

Skottlossning Polisen Infiltratörer Vapen Förorterna Mord Mörkläggning Socialdemokraterna Regeringen Åklagare Media Aschberg Aftonbladet Expressen SVT sa...

Här i kommentarerna finns förklaringen till varför polisen sitter i Aschbergs knä och anledningen till att alla journalister, precis som Lasse Wierup och Aschberg, har böjt sig för justitieministern och polisledningen. Aschberg fick kontrakt (förtäckta mutor) med polisen för att mörka polisledningens vapenhandel till gäng.

https://peterharold.wordpress.com/2019/03/20/robert-aschberg-en-del-av-den-svenska-djupstaten-eller-bara-dess-formanstagare/#comment-50866

Karpstryparn sa...

Till Rosa Traktorn: Tackar, alltid trevligt med positiva kommentarer.

Karpstryparn sa...

Till Skottlossning Polisen Infiltratörer m.m: Japp, det kan vara så. Aschberg har nog mycket skumheter för sig, och självklart vill han ju inte att folk börjar luska i vad han har ägnat sig åt och vad han ägnar sig åt.
Granskning Sverige kommer inte att låta honom slippa undan så lätt, men skulle han vidta rättsliga åtgärder mot GS:s reportage om honom så bevisar det återigen bara en enda sak, nämligen följande: Granskning Sveriges reportage om honom innehåller inga lögner (det hörs förresten i reportaget), det är ju därför han och hans gelikar gör allt för att stoppa det. Att de inte vill att sanningen ska komma fram är inte konstigt.
Men många vanliga medborgare är inte dumma i huvudet längre och går inte på precis allting, och det gillar inte Aschberg & Co.
Det skulle inte jag heller gilla om jag vore Aschberg.