torsdag 4 april 2019

Angående klimatförändringarna: Gudrun Schyman tycks tro att människan som art är utrotningshotad

En del människor trivs i rampljuset och vägrar gå ur det till varje pris, andra som har varit ute ur rampljuset en tid gör vad som helst för att komma tillbaka i det.
Den sistnämnda kategorin hör den före detta FI-ledaren (som innan dess var partiledare för Vänsterpartiet) Gudrun Schyman till:


Ja, Schyman har verkligen hunnit med både det ena och det ena, men från att ha varit partiledare för Feministiskt Initiativ har hon nu sadlat om och blivit ledare för någonting som kallas för Fria pensionärers revolt.
FPR (som man kan förkorta det) är ett nätverk som består av pensionerade "klimataktivister" (ni som undrar vad det sistnämnda är för någonting får fråga någon annan om det, själv har jag inte den blekaste aning om vad det är).
Hon påstår bl a att Sverige måste förbereda sig på att ta emot "klimatflyktingar" (vad nu det är för någonting), att temperaturförändringarna kommer att innebära stora problem, och att människor kommer att tvingas "fly" till Europa på grund av dem.
Men vaddå "fly"? Tidigare under människans utveckling (som dessutom fortfarande pågår, även om det är svårt att tro det) så har det skett klimatförändringar, men inte flydde folk för det.
Ta t ex under den tid på jorden som den numera utdöda noshörningsarten Brontotherium levde, då var det vanligt med mängder av vulkanutbrott vilket resulterade i att denna djurart dog ut på grund av att dess föda förintades. Jordens temperatur höjdes också på grund av dessa utbrott, vilket innebär att det var frågan om en klimatförändring. Men inte fasen flydde dåtidens människoart för det.
Så varför skulle vissa av nutidens underarter (eller raser, om man så vill) fly nu? Nej du, Schyman, du har allt lite för låga tankar om de "flyktingar" som du så högt värnar om. Ta dig i kragen istället så kanske du upptäcker att världen inte är så svart och vit som du tror att den är, så "antirasist" du tror dig vara.

En annan sak som jag tycker är intressant är att Schyman väljer att enbart prata om vissa typer av underarter (eller raser, om man så vill) av människor när det finns så många andra människor i vår värld.
Eller menar hon på fullaste allvar att klimatförändringarna är begränsade till en viss del av jordens yta? Visst, okunnig har hon ju alltid varit om saker som hon har propagerat för, men det är ändå tråkigt att hon aldrig klarar av att ändra sig.
Förresten är klimatförändringar en naturlig del av jordens historia under vilka vissa djur- och växtarter stryker med (ta bara när istiden började t ex) medans vissa andra klarar sig.
Det är ju nästan så att man kan tro att Gudrun Schyman på fullaste allvar tror att människan som art är utrotningshotad!
Fast det kan hon ju inte mena, hon pratar ju bara om vissa underarter av människor medans hon inte nämner huvudarterna (t ex germanerna, eller den germanska rasen om man så vill). Och så har hon mage att påstå att hon är antirasist också.
Men det är hon inte, en riktig antirasist gör inte skillnad på människor och människor. Men en falsk och oäkta sådan gör det, alltså är hon ingen antirasist.

Sedan har vi det här med hennes antydan om att vissa underarter av människor skulle vara utrotningshotade. Visst, en dag kommer människan (både dess huvudarter och underarter) att försvinna från jordens yta efter att ha orsakat sin egen undergång, och då kommer jorden och dess djur- och växtliv att råka i ett rejält kaos under väldigt lång tid framöver innan balansen är återställd. Vissa djur- och växtarter kommer att försvinna, medans de som klarar sig utvecklas till andra arter.
Fast tills dess är det väldigt väldigt långt kvar, om Schyman inte hade varit så fruktansvärt okunnig så skulle man kunna säga att hon hade varit före sin tid.
Men eftersom hon även i det här fallet pratar i nattmössan så är hon inte det, däremot finns det många fler "nattmössor" på vår jord än hon så hon behöver inte känna sig ensam.
Slutligen får man väl också ändå säga att uttrycket "en död kommunist är en bra kommunist" inte stämmer så värst bra i hennes fall. För hon är ju faktiskt riktigt rolig i sin djupa okunnighet, och det är garanterat inte sista gången som folk (däribland jag själv bland många andra) skrattar åt henne.

Länge leve Gudrun Schyman!

Relaterat:
Schyman byter fokus - till klimatet

Gudrun sadlar om till klimataktivist

Inga kommentarer: