tisdag 20 augusti 2013

De intoleranta pridemänniskorna

På sistone har det varit väldigt väldigt livat kring att Ryssland har s k antihomolagar, enligt de som är emot detta så ska då Ryssland alltså vara emot hela människosläktet i stort.
Men de människor som anser detta är minst sagt oallmänbildade, artbenämningen homo sapiens sapiens syftar ju på nutidsmänniskans art och inte på ett gäng enskilda personer.
Dessutom har nu pridehetsen infekterat den svenska idrottsrörelsen också, t ex i form av att några idrottsstjärnor som nyss har varit med i friidrotts-VM i Ryssland då målade sina naglar i de s k "regnbågsfärgerna", alltså de färger som symboliserar den s k priderörelsen.
Eftersom de anser att det är fel att det finns människor som inte tycker om pridefestivaler så borde de hoppa av idrottsrörelsen och börja måla tavlor istället.
Alltså: Skippa nagelmålandet, och var seriösa i ert målande istället!

Som tur är så finns det dock seriösa människor i den svenska idrottsrörelsen, t ex Stefan Lindeberg som är ordförande i Sveriges olympiska kommitté (SOK).
Enligt honom kommer det inför OS i Sotji nästa år nämligen inte att tillåtas några sådana ställningstaganden.
Skälet till detta är paragraf 51 i den olympiska rörelsens stadgar, den paragrafen säger så här:

"Ingen demonstration eller politisk, religiös eller etnisk propaganda är tillåten på OS-områden".

Så länge det finns trångsynta, intoleranta, djupt okunniga och rädda människor mitt ibland oss som förespråkar pridefestivaler och pridetåg på alla håll och kanter, t ex inom idrotten, så måste vi andra agera för att motverka deras fördomar.
Vi måste bemöta dem med att reagera och agera, inte acceptera deras fördomar genom tystnad utan med en tydlig tydlighet förklara att deras fördomar inte är okej.
Dessutom förstör pridefestivaler och pridetåg för homosexuella och andra HBT-människor som deltar i dem, detta genom att många människor (både deras egna och andra) under dessa sammankomster utmärker sig någonting så överdrivet och vulgärt att det är fullständigt absurt.
Dessa beteenden drabbar inte bara de HBT-människor som bete'r sig normalt och skötsamt, utan även på sikt heterosexuella människor.
Detta måste alltså på alla håll och kanter motverkas.

Läs mer om det hela på t ex följande:

http://www.dn.se/sport/inga-svenska-regnbagsfarger-i-os/ ,

http://hbl.fi/sport/2013-08-20/489071/inga-svenska-regnbagsfarger-i-os ,

http://www.expressen.se/sport/sok-inga-svenska-regnbagsfarger-i-os/ ,

http://hd.se/sport/2013/08/20/inga-svenska-regnbagsfarger-under/

och

http://www.svt.se/sport/inga-svenska-regnbagsfarger-i-os .

Inga kommentarer: