måndag 11 juni 2012

Aktion mot deportation av skötsamma hyresgäster i Grums

Med anledning av att Grums kommun i Värmland tvingar svenskar som bor där att flytta för att de styrande i kommunen vill ge plats åt ensamkommande "flyktingbarn" så har det nu startats ett Facebookgrupp om det hela. Det ska bli en aktion emot Grums kommuns agerande i frågan, men när det ska bli, vilken tid det ska bli och vilken plats som den ska ske på är ännu inte helt bestämt.
Aktionen ska göra klart för Grums kommunpolitiker att de under inga som helst omständigheter får, eller på annat sätt har rätt till detta, tvångsdeportera arbetarfamiljer i Grums till förmån för inflyttande invandrare.
I och med kommunens agerande så kränker och nedvärderar man dessa hyresgäster, det är helt enkelt frågan om rasistiska yttringar emot dessa familjer.

Naturligtvis accepteras i Facebookgruppen inga angrepp på varken de infödda familjerna eller de inflyttade invandrarna.
För det är politikerna i Grums, t ex kommunchefen Annika Lomarker och kommunpolitikern Torbjörn Bood, som är ansvariga för dessa absurda tilltag, och därför är det alltså de som ska ställas till svars för dessa.
De styrande har också rent allmänt skött det hela minst sagt extremt illa, istället för att bokstavligt talat köra ut hyresgästerna från sina hem utan någon som helst förvarning så borde man ha pratat med de berörda innan och frågat dem om hur de ställer sig till en eventuell flytt och hur många som i så fall skulle kunna tänka sig att flytta. Orsaken till att de inte har gjort det är förmodligen att de inte kan acceptera ett "Nej", därför struntar man alltså i detta och kör istället över de berörda hyresgästerna.
För enligt de styrande i Grums så fungerar demokrati på det sättet.
Men tyvärr för dem så betyder ordet demokrati bl a folkstyre och att majoriteten ska vara med, oavsett vad det än gäller. Men i Grums kommunpolitikers ögon så betyder uppenbarligen ordet demokrati någonting helt annat.

Tycker ni att det som politikerna i Grums gör är fel? Gå i så fall med i Facebookgruppen "Aktion mot deportation - Grumsgruppen", om ni har ett Facebook-konto så hittar ni gruppen på http://www.facebook.com/#!/groups/205419262913434/ . Gruppen är främst avsedd för människor som bor i eller i närheten av Grums.

Läs mer om denna absurda situation i Grums på t ex följande:

http://svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/han-tvingas-flytta ,

http://www.swedenconfidential.info/2012/06/05/hall-i-hatten-nu-smaller-det-familjer-sparkas-ut-for-ensamkommande-barn/  ,

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hyresgaster-ut--flyktingbarn-in ,

http://www.friatider.se/grannar-hotar-flytta-i-protest ,

http://www.realisten.se/2012/06/05/nar-flyktingbarn-behover-plats-far-svenskar-flytta/

http://www.friatider.se/fortsatt-ilska-i-grums

och

http://avpixlat.info/2012/06/05/svenskar-maste-flytta-ut-till-forman-for-ensamkommande/#more-24156.

2 kommentarer:

svensk engelsk översättare sa...

Hur har detta kunnat passera utan att riksmedia uppmärksammat?

Karpstryparn sa...

Svar till svensk engelsk översättare: Riksmedia vill inte att det ska komma fram, det är därför.