onsdag 7 oktober 2009

Halalslaktade får i pizzeria.....IGEN!

I går så stod det en minst sagt vidrig artikel på TV4:s text-tv.

Så hör löd den:

Levande får i pizzerians källare

Ett vittne såg i söndags fyra får ledas ned i källaren till pizzerian i Tidaholm.

När polisen gjorde en husrannsakan cirka en och en halv timme sedan efter tipset såg man tre levande bagglamm i källaren. Plus rester av ett fjärde, förmodligen slaktat, lamm.
Nu har kommunen stängt pizzerian.

En mer utförlig artikel om det hela står på mediabloggen Spikharry's blog på http://www.spikharry.wordpress.com .

Så här lyder artikeln där:

Halalslaktade får i källaren

Ett av fåren såg ut som om det hade blivit halalslaktat i pizzerian..

Polisen har dokumenterat blod och slaktrester på bild och man har starka misstankar om att slakt har förekommit i källaren. Men detta förnekar en av ägarna i förhör.

- Ägaren säger att avsikten var att fåren skulle slaktas på ett annat ställe och att de hade letts ner i källaren eftersom han tyckte att det var synd om dem när de väntade i transporten. Men det spelar ingen roll, man får inte ha får i livsmedelslokaler på det här sättet, säger Britt Svensson till TV4-Nyheterna Skaraborg.

Vad är det för stollar som pinar sina djur och som sedan en stor del utav svenskarna käkar upp. Detta är med all säkerhet inte den första pizzerian som har visat sig hålla på med halalslakt i källaren.

När polispatrullen kontrollerade den andra lokalen så hittade man mycket riktigt flera plastpåsar med färskt fårkött.

Så nu misstänker man att restaurangägaren har slaktat ett av fåren därnere i de andra tre fårens åsyn, säger Britt Svensson.
Detta förnekas av restaurangägaren. Han medgav att han hade slaktat ett av fåren, men inte nere i källaren utan på ett helt annat ställe.

Det hela står även att läsa om på bl a följande två länkar:

Levande får i pizzerians källare

En restaurang i Tidaholm har tvingats stänga och ägaren misstänks för brott sedan det uppdagats att ägaren haft levande får

Vad tycker ni om detta?

Själv tycker jag så här:

Let the punishment fit the crime, skär halsen av personer som håller på med eller har gjort sådant och låt dem sedan förblöda. För det är ju det som är halalslakt.

Eller också avrättar man dem på s k "normalt" sätt.

För utraderas från jorden yta, ja, det ska de. Personer som håller på med halalslakt tror tydligen att det fortfarande är 1100-talet, snacka om att ha fastnat i tiden.

Alltså, fram för dödsstraff för djurplågeri!

Vad tycker ni själva om sådana här gärningar?

PS. Egentligen heter artikeln på Spikharry's blog "Halalslaktade får i källaren vilken idiot" men jag tog bort "vilken idiot" eftersom det såg lite dumt ut, bl a på grund utav att det inte var något komma mellan orden källaren och vilken.

6 kommentarer:

charlotte sa...

jag tycker inte att man kan jämföra ett djurs död med en människas däremot tycker jag att de ska utvisas på fläcken o få sitt straff i hemlandet

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ja, visst ska de utvisas, i brist på avrättningar så får vi ju göra så istället. Och visst straffar de folk i de länder som sådana här avskum kommer ifrån. Men jag föredrar nog att dödstraff införs i Sverige, för då vet vi ju verkligen att de dör.

Ragnvi sa...

Morning! Tack för titten in till mig...
Ibland undrar man hur människan är funtad...men dödsstraff...kan känna att då slipper dom lindrigt undan...
Kramen!
Ragnvi

Karpstryparn sa...

Svar till Rangvi: Varsegod.
Jo, i och för sig, men bort ska de! *Kram*

sexleksaker sa...

I love pizza!

Karpstryparn sa...

Svar till sexleksaker: I arslet då, eller?