lördag 5 mars 2022

Kriget i Ukraina: SD-anhängare mest försvarsvilliga

 Med anledning av kriget i Ukraina har det publicerats en opinionsundersökning i tidningen Fokus gällande vilka väljare som i högst grad säger sig vara villiga att aktivt ställa sig på den svenska statens sida i händelse av en invasion. Med tanke på vad Putin & Co håller på med i Ukraina är en sådan undersökning högst befogad, och vid det här laget har vi nog alla sett bilder som t ex dessa från Ukraina: 



Enligt undersökningen är det sverigedemokratiska väljare som då aktivt skulle ställa sig på den svenska statens sid, närmare bestämt 73 % av dessa. 
Huruvida hur många väljare som även skulle sätta på sig kläder med tillbehör liknande den svenska försvarsmakten förtäljer däremot inte undersökningen:


Skämt åsido, situationen är minst sagt allvarlig, inte nog med allt som sker i Ukraina har Putin nu även hotat med att invadera Sverige. Så sent som förrgår sågs nämligen flera ryska stridsflygplan flyga över svenskt territorium.
Igår protesterade även en rysk oberoende TV-kanal mot kriget genom att man sände en sista sändning som visade samtliga av kanalens medarbetare i redaktionen skanderandes "Inget krig!" för att därefter gemensamt tåga ut ur lokalen. Som en naturlig följd av detta spelades direkt därefter en scen ur baletten "Svansjön" upp. 

Det händer helt enkelt saker hela tiden i Ukraina, leve det ukrainska folket som tappert och med en vilja av järn bekämpar de ryska trupperna med alla medel som går. 
Detta gäller inte minst då den civila befolkningen, ordet "folkgemenskap" är ett levande bevis på detta och Putin har uppenbarligen misstagit sig rejält även om fler ukrainska städer har intagits av de ryska trupperna.
Tänk om vi svenskar hade haft bara några få procent av ukrainarnas kampvilja, styrka, och beslutsamhet, då hade Sverige sett helt annorlunda ut.

Det är därför lite märkligt att det enligt undersökningen är socialdemokratiska väljare som är minst intresserade av att hjälpa till att försvara Sverige vid en invasion, hela 55 % av dessa är nämligen totalt ointresserade av detta.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Man skiter fullständigt i det!

Men detta kan ju naturligtvis ha att göra med att en stor del av dessa kommer ifrån Afrika och sydvästra Asien.

Och slutligen: Undrar om Putins favoritlåt är "Bomb Factory" med UK Subs förresten?

Relaterat: Ukrainakonflikten



Inga kommentarer: