onsdag 19 september 2018

Vad blir resultatet av de blocköverskridande samtalen mellan Alliansen och Socialdemokraterna?

Igår gick Centerpartiets ledare Annie Lööf ut med att hon och de övriga partiledarna inom Alliansen förbereder blocköverskridande samtal med Socialdemokraterna , detta är tänkt att resultera i att Alliansen och Socialdemokraterna kommer överens om regeringsfrågan och talmansfrågan nästa vecka.
Samtidigt är hon också tydlig med att Sverigedemokraterna ska ha rätt till posten som andre vice talman.
Men vad tycker Stefan Löfven om det sistnämnda? Han har ju hela tiden svurit på att inte ha någonting med SD att göra, skulle Annie Lööfs krav gå igenom så kommer han i så fall att återigen svika sina väljare.
Samtidigt tänker han ändå sitta kvar som statsminister, han har uppenbarligen glömt bort att Alliansen är större än regeringen som ser ut att röstas bort, ja, i alla fall om Alliansen själv får välja.

Men vad är det för "Allians" egentligen? De är ju inte överens på en enda punkt, ja, förutom att de tänker bilda en Alliansregering.
Men för det måste man väl ändå vara överens om allting? Eller? I annat fall blir det ju lite galet.
Eller?
Moderaternas ledare Ulf Kristersson godkänner förresten inte att Vänsterpartiet är en del av det rödgröna blockets mandat , precis som om han skulle bestämma det.
Vem tror han att han är? Gud Fader? Visst, Gud har nog viktigare saker för sig än att ingå i Sveriges riksdag, men ändå.
Däremot har Kristersson en sak gemensamt med Stefan Löfven: Både han och Löfven vill ha ett samarbete med kravet att båda två blir statsminister, ingen av dem tänker ge upp kampen om statsministerposten.
Alltså går inte det heller, för Sverige kan ju inte ha två statsministrar.
Eller?
Och så har vi Per Gahrton då, som är före detta språkrör och en av grundarna av Miljöpartiet, och som vill se Annie Lööf som statsminister .
Annie Lööf själv har dock inte sagt varesig ja eller nej till om hon kan tänka sig att bli statsminister.
Men först måste hon och de övriga partiledarna inom "Alliansen" komma överens med den regering som de tänker rösta bort med hjälp av Sverigedemokraterna som samtliga av de fyra borgeliga partiledarna har sagt att de inte vill ha någonting att göra med.
Och mitt uppe i allt detta propagerar Annie Lööf för att SD ska ha andre vice talmansposten.

Ja, det är verkligen väldigt rörigt i Sveriges riksdag, alltså rörigare än vanligt.
Stackars väljare som röstar på något av partierna i vänsterblocket eller det borgeliga blocket, de har ju ingen aning om vad de röstar på.

Och som om inte det här spektaklet vore nog så ska det vara jämställdhet mellan könen mitt uppe i alltihop också.
Man tar sig verkligen för pannan flera gånger om minst sagt!
Hur kan dessa partiledare snacka om denna sak när de inte står för den själva?
Det finns egentligen bara ett enda sätt för att jämställdhet mellan könen ska fungera mellan Alliansen och Socialdemokraterna, nämligen detta:


Visst, man skulle ju kunna "para ihop" Ebba Busch Thor med Löfven istället, men då skulle Ebba Busch Thor-delen förstöras och kvar skulle då bara bli en ännu fulare Stefan Löfven (om det ens är möjligt att han kan bli det).
Så det får nog duga som det är.
Visst, chansen (eller risken, om man så vill) att en biologisk korsning mellan Stefan Löfven och Annie Lööf skulle kunna bli av är ju visserligen väldigt liten vetenskapligt sett.
Men det här med fakta är ju någonting som en övervägande majoritet av alla representanter för sjuklövernpartierna är resistenta emot.

Inga kommentarer: