torsdag 28 mars 2013

Djurrättsextremister och muslimer vill utrota påsken

Till helgen är det påsk med bl a mycket gott att äta, t ex ägg.
Men i samband med denna helg dyker det, liksom vid alla andra större helger, upp trångsynta och lobotomerade djurrättsextremister som hävdar att det är djurplågeri att äta god mat av olika slag.
Deras motivering till sådant är oftast att "man måste tänka på djuren".
Eftersom jag är en stor djurvän är jag självklart emot djurrättsextremister av olika slag, finge jag och många andra med mig bestämma så skulle dessa absurda idioter förpassas till planeten Pluto (som gränsar till vårt eget solsystem) med omedelbar verkan och stanna där för tid och evighet.
För som sagt, dessa pappskallar har i princip aldrig några argument, de vet ju inte ens vad ordet argument betyder.
Ännu har jag dock inte hört talas om eller läst om någon som har hävdat att det är djurplågeri att dricka snaps på midsommarafton eller Julafton, men det kommer säkert det också.

I måndags läste jag nämligen en insändare i NWT (Nya Wermlandstidningen) som propagerade för att hönor inte ska få existera, detta för att man måste värna om djuren. Personen ifråga som hade skrivit den hade skrivit under den med signaturen "Henrik Scheutz".
Hur tänkte denna idiot? Tänkte han över huvudtaget, och i så fall vart någonstans?

I insändaren stod det bl a följande:

"De numera tillåtna burarna är modifierade burar som innehåller sandbad, rede och sittpinne. Dessa burar är dock inte mycket bättre än de gamla. De flesta hönor som inte lever i burar vistas inomhus i stora stallar, vilket inte heller är någon bra miljö. Man får ha högst nio hönor per kvadratmeter i envåningssystem för frigående höns."

Okej, herr pappskalle, du tror tydligen att allting går att lösa på en sekund du, om så vore så hade vi ju inga krig på jorden t ex. Men nu är det ju inte så.
Och vaddå "Dessa burar är dock inte mycket bättre än de gamla."?
Nej, men det är väl bättre än att hönorna springer runt i is och snö, va? Eller skulle du själv vilja göra det kanske, om du vore en höna?
Och sedan det här med att de flesta hönor som inte lever i burar vistas utomhus i stora stallar.
Jaha, och vad är det för fel med det då? Bättre än burar, eller hur? Du menar ju själv att höns ska kunna gå omkring fritt, med stor risk för att räven tar dem.
Insändaren ifråga är så full av självmotsägelser att jag inte riktigt vet vart någonstans jag ska börja, denne Scheutz skulle lika gärna kunna vara muslim istället för djurrättsextremist.
Både dessa sorters människor är ju för djurplågeri.

En annan galenskap som står i insändaren är denna:

"En höna är lönsam i äggindustrin under ungefär ett och ett halvt år. Efter det dödas hon."

Jaha, och? Om sådana som Henrik Scheutz fick bestämma så skulle "slit och slänget" med mat öka någonting så extremt katastrofalt att det är fullständigt vanvettigt.
För när man har dödat hönan så äts den ju upp, den går alltså inte till spillo.
Hade Scheutz däremot skrivit att det är viktigt att hönan dödas på ett snabbt, smärtfritt och humant sätt så hade jag däremot hållit med.
Men nu gjorde han ju inte det, alltså är han ingen djurvän.

Det enda som är sant i insändaren är att "Hönor är sociala djur med stort behov av rörelse, sällskap och samspel med andra individer. De har också ett stort behov av att söka föda. Det är viktigt att hönor har stort utrymme för att röra sig, söka föda och kunna gå undan från gruppen för att få lugn och ro", resten är däremot till största delen totalt bullshit.
Det hade varit bättre om denne Scheutz hade varit ärlig istället, det han egentligen menar är ju att hönor måste utrotas. Man måste ju värna om dem.
Hmmmm, okeeej, att utrota en djurart är detsamma som att värna om den alltså. Men vad bra, då vet vi det, där har vi alltså förklaringen till alla krig människor emellan som har skett världshistorien igenom: De krigande värnade om varandra helt enkelt.
Tänk att ingen har kommit på det tidigare.
Bravo, Henrik Scheutz!

Men det är inte bara djurplågeri som djurrättsaktivister och muslimer har gemensamt med varandra, de vill också utrota påsken.
För vad muslimer tycker om kristna seder och kristendom, ja, det är ju välkänt vid det här laget.
Se bara på vad de gör emot Egyptens kopter t ex.

Läs hela insändaren på http://www.nwt.se/asikter/insandare/article1278599.ece?service=refresh .

4 kommentarer:

Smörblomma sa...

Det kan väl aldrig vara djurplågeri att äta god mat av olika slag? Va?

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Exakt. Men uppenbarligen så finns det idioter som tycker att sådant är djurplågeri.
Undrar när dessa kom ut från hispan förresten? Har de inte varit där så måste de skrivas in där på obestämd tid, de är en samhällsfara.

Josef Boberg sa...

GLAD PÅSK !

Jacobssons tankar sa...

As I said to the vegetarian, my food poops on your food